DEKRA: Audi A4 najbolji u svim u klasama

DEKRA: Audi A4 najbolji u svim u klasama

Audi A4

Audi A4 je automobil s najmanjim brojem kvarova, kaže  DEKRA-izvještaj o rabljenim vozilima za 2012.godinu. Za marku Audi ovo je peto zaredom odlikovanje kompanije DEKRA: modeli A1, A5, TT i Q5 već su nosioci titule “Najboljeg u svim klasama”.

Vodeća njemačka i svjetska kompanija za provođenje tehničkih pregleda vozila, DEKRA, objavila je listu vozila sa zabilježenim najmanjim brojem kvarova u 2012.,  iz koje proizlazi da je Audi A4 po drugi put  najkvalitetnije vozilo na njemačkom tržištu. Od uvođenja DEKRA-izvještaja, 2008.godine, do danas Audi je nosilac titule najpouzdanijeg automobila:  od 2008. do 2010. ovim priznanjem je odlikovan model A6, kao najkvalitetniji automobil u ukupnoj konkurenciji svih klasa vozila, a sada je po drugi put titulu preuzeo A4.

Godinama DEKRA odlikuje najpouzdanija putnička vozila, s najmanjim brojem kvarova, odnosno s najvećim kvalitetom kao garancijom za dugi vijek trajanja. Do rezultata izvještaja DEKRA dolazi specijalističkom analizom podataka za preko 15 miliona vozila: procjena obuhvata kvarove relevantne za rabljena vozila najvažnijih 150 modela, koji su podijeljeni u osam klasa vozila. Titulu „Najboljeg u svim klasama“ može ponijeti model s najboljim rezultatima u svim područjima ispitivanja.

U  klasi do 50.000 pređenih kilometara na prvo mjesto plasiran je Audi A1, dok su modeli A5, TT i Q5 pobjednici u svojim segmentima u  području od  50.000 do 100.000 pređenih kilometara.

Kategorije: Vijesti