Dvostruka pobjeda Volvo Polestar tima

Dvostruka pobjeda Volvo Polestar tima u TTA šampionatu

Protekle subote, Touring Car Team Association Elite Racing Series šampionat posjetio je Karslogu, gdje se vozila peta utrka sezone. Vozači Volvo Polestar TTA tima, Ekblom i Björk, završili su na prvom i drugom mjestu na kraju najatraktivnije utrke ovogodišnjeg TTA šampionata.

Ukoliko je prva polovina sezone protekla u čistoj i taktičnoj vožnji, toga nije bilo ni na vidiku na startu druge polovine sezone, na utrci u Karslogi. Pored toga, promjenjive vremenske prilike, učinile su kvalifikacije, a i samu utrku itekako zanimljivim i nepredvidljivim.

Fredrik Ekblom, pokazao je odličnu formu i osvojio prvu startnu poziciju. Thed Björk je osigurao peto startno mjesto, dok su se Robert Dahlgren i Tommy Rustad, zbog prekida kvalifikacija morali zadovoljiti desetom i jedanaestom startnom pozicijom.

Ekblom je spretno iskoristio prvu startnu poziciju, te je vodio cijelu utrku. Iako je Björk izgubio startnu poziciju, ne samo da je istu uspio vratiti, već je stigao i Ekbloma, kojeg je praktično pritiskao do samog kraja utrke.

Dahlgren i Rustad su s druge strane imali mnogo problema u probijanju kroz gužvu. Ipak Dahlgren je kroz cilj prošao kao peti, dok se Rustad morao zadovoljiti jedanaestim mjestom.

Sa rezultatom ostvarenim na posljednjoj utrci, Volvo Polestar tim je povećao vodstvo u poretku vozača, timova, ali i konstruktora. Do kraja sezone ostale su još tri utrke, a sljedeća se vozi 1. septembra u Anderstorpu.

Za više informacija o TTA rezultatima, posjetite: http://ttagroup.se/en/results/points/

Kategorije: Vijesti