Električni Kia Soul EV pobjednik Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016.

Kia Soul elektricni Hrvatska 01

Električni Kia Soul EV pobjednik Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016.

Električni Kia Soul je s vozačem Ivanom Cvetkovićem pobjednik ovogodišnjeg Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016, gdje su se hrvatskom turističkom rutom takmičila isključivo električna vozila u konkurenciji od ukupno 32 vozača, koji stižu iz čak 10 zemalja.

Električnog Soula EV vozio je poznati automobilski novinar Ivan Cvetković iz magazina Auto motor i sport, koji je inače zajedno s Markom Tomcem nosilac Guinnessovog rekorda u štedljivoj vožnji. Namjera projekta je da se podigne svijest o ekologiji, uštedi energije i održivom razvoju. Konkurencija je bila zaista žestoka, a uz domaći Rimac Concept One tu su bili i Tesla S, e-Mercedes, Renault Zoe i E-Beetle.

Kia Soul elektricni Hrvatska 02

Rally, dug oko 1.000 kilometara, krenuo je iz Rovinja, preko Poreča, Motovuna, Buzeta, Opatije, Senja, Starigrada, Zadra, Šibenika, a konačni cilj utrke bio je u Zagrebu na Trgu bana Jelačića.
Kia Soul dosad je osvojio mnoštvo nagrada za dizajn, a zbog ikoničnog izgleda plijeni pozornost. Kia je kao marka među prvima u svijetu u očuvanju okoliša po Interbrandovoj ljestvici 50 najboljih globalnih zelenih marki, više od 12 modela osvojilo je certifikat zaštite okoliša, nova generacija Kijinih motora smanjuje potrošnju goriva i smanjuje emisiju štetnih plinova, stoga ne čudi odličan rezultat.

Kia Soul elektricni Hrvatska 03

Kia Soul EV, čiji je domet u realnom prometu oko 150 kilometara odnosno 200 u idealnim uslovima, jedino je električno vozilo koji nudi 7-godišnju garanciju koja vrijedi za cijelo vozilo (naravno i na baterije), a Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 je još jedan dokaz Kijinog kvaliteta.

Više o Kijinom kvalitetu na: http://www.kia.ba/kvalitet

Kia Soul elektricni Hrvatska 05

 

Kategorije: Vijesti