Kia i NBA liga produžili partnerstvo

???????????????????

Kia i NBA liga produžili partnerstvo

Kia i vodstvo sjevoernoameričke košarkaške lige NBA potpisali su višegodišnji ugovor o marketinškom partnerstvu, što je nastavak uspješne saradnje započete 2008. Pored dosadašnje uloge „zvaničnog automobilskog partnera“ Kia je nakon nedavnog predstavljanja luksuzne limuzine K900 s pogonom na zadnje točkove ujedno postala i „zvanično luksuzno vozilo NBA lige“. Kia i daje ostaje partner brojnih NBA događaja i priznanja – NBA All-Star utakmica, Kia NBA Tip-Off, Kia NBA Performance Awards, Kia NBA All-Star MVP award.

Osim toga Kia će svoje partnerstvo raširiti i na žensku WNBA ligu i razvojnu ligu NBA D-League.

Nedavno je Kia objavila da je ponajbolji košarkaš na svijetu LeBron James postao luksuzni ambasador modela Kia K900. U svojoj 11-godišnjoj NBA karijeri je po podacima Forbesa zaradio više od 450 miliona dolara. LeBron je poznat kao veliki kolekcionar luksuznih automobila među kojima je ovog ljeta svoje mjesto našla i Kia K900.

No to nije sve od Kije u NBA, jer ima partnersku saradnju sa čak 14 NBA klubova, a klubovima Atlanta Hawks, Charlotte Hornets, Chicago Bulls, Golden State Warriors, Los Angeles Clippers, Miami Heat, New York Knicks, Oklahoma City Thunder, Orlando Magic, Philadelphia 76ers, Phoenix Suns, Portland Trail Blazers i aktuelnim prvacima San Antonio Spursima nedavno su se pridružili Cleveland Cavaliersi, koji ulaze u novu sezonu s šampionskim ambicijama i LeBronom Jamesom koji se ponovo vratio u svoj grad i klub.

Kategorije: Vijesti