Kia Motors Corporation dobila novog predsjednika

Kia Motors Corporation dobila novog predsjednika

Iz Kia Motors Corporation javljaju da je Ho-sung Song, dosadašnji vođa globalnih operacija, postao predsjednik najstarijeg korejskog proizvođača automobila.

Gospodin Song će kao prvi čovjek Kije biti zadužen za ostvarivanje ‘Plana S’, srednje- i dugoročne strategije, čiji cilj je progresivno uspostavljanje liderskog položaja u automobilskoj industriji budućnosti.

Songovo bogato iskustvo u automobilskem poslu i stručnost bitni u tranziciji biznisa u budućnosti — električna vozila i rješenja mobilnosti

Dugogodišnje iskustvo gospodina Songa na različitim poljima automobilske djelatnosti i njegova stručnost u globalnom poslovanju širom svijeta će biti izuzetan adut kod prelaska Kije na poslovanje budućnosti, koje će obuhvatati električna vozila i rješenja mobilnosti.

Prije zauzimanja sadašnjeg položaja vođe globalnih operacija je gospodin Song bio uspješan na različitim vodećim položajima, npr. kao predsjednik Kia Motors Europe i vođa izvoznog odjeljenja Kia Motors Corporation.

Kijina strategija Plan S želi preći s poslovnog sistema fokusiranog na vozila s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem na električna i autonomna vozila. Do 2025. godine Kia namjerava ponuditi 11 električnih vozila. Time Kia želi dostići 6,6-postotni tržišni udio na globalnom tržištu električnih vozila (bez Kine), dok bi ujedno 25% njene ukupne prodaje trebala predstavljati ekološki prihvatljivija vozila.

Dosadašnji predsjednik Han-woo Park će ubuduće biti savjetnik, što znači da će i dalje raditi na ispunjavanju Kijinih poslovnih ciljeva.

Nekoliko karijernih dostignuća Ho-sung Songa
  • vođa globalnih operacija, Kia Motors Corporation (izvršni podpredsjednik)
  • predsjednik Kia Motors Europe (viši podpredsjednik)
  • vođa izvoznog odjeljenja, Kia Motors Corporation (podpredsjednik)
  • predsjednik Kia Motors France (podpredsjednik)
Kategorije: Vijesti