Kia na 6. mjestu među 32 automobilska proizvođača u studiji 2014 J.D. Power IQS o početnom kvalitetu vozila

Kia_Optima_5784_1_2

Kia na 6. mjestu među 32 automobilska proizvođača u studiji 2014 J.D. Power IQS o početnom kvalitetu vozila

Najnovija studija svjetski poznate kompanije J.D. Power o početnom kvalitetu (J.D. Power 2014 Initial Quality Study) je Kijine modele Sportage i Cadenza u SAD postavila na vrh svoje klase (manji sportski terenci odn. velike limuzine). Osim toga Kia se popela za 4 mjesta u odnosu na prošlogodišnje rezultate IQS rangiranja i sada je na 6. mjestu u SAD od sva 32 automobilska brenda.

Novi Sportage se plasirao na 1. mjesto u klasi manjih SUV-ova već drugu godinu zaredom, dok se Cadenza u svojoj prvoj godini postojanja u SAD vinula na najviše mjesto u prestižnoj kategoriji velikih limuzina.

“Rezultati J.D. Power IQS studije svjedoče o Kijnoj dugoročnoj strategiji usredotočenosti na kvalitet, jačanje naše marke i poboljšanje vlasničkog iskustva,” rekao je o rezultatima John Crowe, podpredsjednik servisnih i postprodajnih operacija u Kia Motors America (KMA) te dodao: “Sportage i Cadenza su pravi primjeri kako mnogo je napredovala Kijina gama modela na području dizajna, performansi, profinjenosti i vrijednosti.”

Pored Kijinih najviših plasmana u istoriji i Sportagevog drugog naslova zaredom Cadenza je postigla drugi najbolji rezultat u istoriji Kije. Godišnji izvještaj analizira odazive čak 86.118 stranaka u SAD i odnosi se na 239 vozila, koja su raspoređena u 23 klase. Vozila su ocjenjivali s obzirom na vozačevo iskustvo, performanse motora i mjenjača te širokog raspona problema povezanih s kvalitetom vozila, a koje su prijavili njihovi vlasnici.

Kategorije: Vijesti