Počeo izbor test automobila godine 2020. – Uključi se u izbor i TI!

Počeo izbor test automobila godine 2020. – Uključi se u izbor i TI!

Sedam godina u nizu CARLANDER | auto moto portal na kraju kalendarske godine otvara anketu za izbor “Test automobila godine” u kojoj čitatelji portala biraju pobjednika.

Teška i veoma nepredvidiva 2020. godina je na samom izmaku. Kao i mnogi u svijetu imali smo velike planove za godinu koja je na izmaku, ali svjetska pandemija COVID-19 poremetila je svaki segment društva. Automobilska industrija na globalnom nivou našla se u dosada neviđenim izazovima, a što se automatski prenijelo i na specijalizirane automobilske medije. Iako su izazovi bili veliki, našim trudom nastojali smo zadržati kvalitet i kontinuitet u turbulentnim vremenima. Uz sve to uspjeli smo započeti i novi projekat “Istraži 387”, a tokom godine uspjeli smo napraviti dovoljan broj testova novih automobilskih modela kako bi i ove godine imali izbor “Test automobila godine”.

U 2020. godini CARLANDER | auto moto portal testirao je 8 novih modela (od sedam različitih proizvođača) koji su dostupni za prodaju na bh. tržištu. Brojni automobilski noviteti na BH tržištu nisu predstavljeni zbog pandemije COVID-19, pa su njihove premijere zakazane za narednu godinu kada ih očekujemo na našem testu.

Kroz naše testove nastojali smo što objektivnije predstaviti aktuelne novitete, te na taj način pomoći kupcima u odabiru idealnog automobila za njih.

Listu ovogodišnjih kandidata čine modeli sa klasičnim benzinskim i dizelskim motorima, te jedan model sa hibridnim pogonom. Kao i prethodnih godina čitatelji koji budu glasali imaju mogućnost da sami po svojim kriterijima u odlučivanju izaberu svog favorita. Oni koji žele da se podsjete na testirane modele, iste mogu pogledati u našoj rubrici AUTO TEST.

Anketa je otvorena od 15. do 25. decembra 2020. godine, nakon čega će biti objavljeni rezultati glasanja. U prošlogodišnjoj anketi za “Test automobil godine 2019.” najveći broj glasova osvojio je Volkswagen Arteon.

Glasaj za "Test automobil godine 2020."

  • ŠKODA SUPERB SCOUT 2.0 TDI DSG (39%, 562 Glasova)
  • KIA XCeed 1.0 T-GDi (26%, 375 Glasova)
  • ŠKODA KODIAQ RS (9%, 131 Glasova)
  • RENAULT CAPTUR Edition One Blue dCi 115 EDC (8%, 123 Glasova)
  • TOYOTA C-HR 1.8 Hibrid C-HIC (6%, 90 Glasova)
  • NISSAN Juke 1.0 DIG-T 117 DCT (6%, 85 Glasova)
  • VOLKSWAGEN T-Cross 1.0 TSI DSG Style (3%, 46 Glasova)
  • PEUGEOT 208 Allure 1.2 PureTech 100 STT (3%, 39 Glasova)

Ukupno glasova: 1.451

Loading ... Loading ...
Kategorije: Anketa, Vijesti