Kia s četiri nagrade GOOD DESIGN

Kia GOOD DESIGN

Kia s četiri nagrade GOOD DESIGN

Korporacija Kia dobitnica je četiri prestižna priznanja GOOD DESIGN za 2022. godinu i to u kategoriji transporta za novog Nira, koncept EV9, infotainment sistema za električna vozila (EV) i Magenta Design Infotainment System.

Potpuno novi Kia Niro odlikuje odvažan i dinamičan dizajn koji je inspirisala Kijina dizajnerska filozofija Opposites United – pogotovo njen dizajnerski stub »zabava s razlogom« (engl. Joy for Reason). Perspektiva crpi inspiraciju iz prirode, dok izbor boja, materijala i detalja uspostavljava potpuni balans između Kijinog ekološki odgovornog pristupa mobilnosti i u budućnost usmjerene vizije putničkih vozila.

Koncept Kia EV9 utjelovljava Kijinu predanost rješenjima održive mobilnosti koju je kompanija nedavno predstavila u obliku vizije budućnosti na digitalnom predstavljanju ‘Kia Sustainability Movement’. Konceptno vozilo koje pomjera granice inspirisala je priroda i uključuje prerađene materijale – otpatke uklonjene iz morskog ekosistema.

Kia GOOD DESIGN

Kijin EV Infotainment System i Magenta Design Infotainment System posebno su optimizirani za električna vozila i temelje se na grafičkom korisničkom interfejsu (GUI) koji podsjeća na papir. Crna boja besprijekorno integrirana u panoramski zakrivljeni zaslon te nježan i mekan osjećaj, koji podsjeća na papir, oduševljavaju i dopunjuju cijelu temu dizajna, dok na progresivnim grafičkim zaslonima visoke rezolucije prevladavaju zelena i ljubičasta boja.

Brojne nagrade odražavaju Kijinu neprestanu predanost brzoj tranziciji u pružaoca rješenja za održivu mobilnost

Kijini nagrađeni proizvodi i programska oprema ponovo potvrđuju odlučnu predanost ovog brenda ubrzanju preobrazbe u pružaoca rješenja za održivu mobilnost, u skladu sa sloganom kompanije ‘Pokret koji inspiriše. ’ (engl. Movement that inspires)

Program GOOD DESIGN Awards koji slavi 72 godine je jedno od najstarijih dizajnerskih takmičenja na svijetu. Program svake godine izabere najbolje od najboljih dizajna i grafika proizvoda koji su postavili nove smjernice za inovacije i pomjeraju granice u svjetskom mjerilu. Za više informacija o nagradama GOOD DESIGN posjetite službeni sajt: https://www.good-designawards.com/

Kia GOOD DESIGN

Kategorije: Vijesti