M-klasa “Car of the Year 2012”

M-klasa “Car of the Year 2012”

Čitatelji najvećeg evropskog 4X4 magazina „Auto Bild Allrad“ iznijeli su svoje mišljenje i donijeli odluku: Mercedes-Benz M-klasa je automobil 2012. godine. Više od 120.000 čitatelja sudjelovalo je u online anketi birajući između 157 modela s pogonom na sve točkove. U kategoriji off-road vozila i SUV vozila skupljih od 40.000 eura, više od 12 posto ispitanika prednost je dalo M-klasi te je ovaj luksuzni Mercedes-Benzov SUV postao ukupni pobjednik.

M-klasa, najuspješniji Mercedes-Benzov SUV, premijeru je doživio 1997. godine kao preteča svih modernih premium SUV vozila, te je od tada prodato više od milion primjeraka. Treća generacija M-klase, predstavljena 2011. godine, impresivnim performansama na cesti i izvan nje postala je prvak učinkovitosti.
Još su tri Mercedes-Benzova modela ušla među prvih deset u ovoj kategoriji: G-klasa, GL i GLK.

Mercedes-Benzova R-klasa, impresivan touring SUV koji nudi visoki nivo udobnosti na dugim putovanjima i velikodušnu i varijabilnu unutrašnjost s do sedam sjedišta, zauzela je drugo mjesto u kategoriji kombi vozila i autobusa s pogonom na sve točkove.

Kategorije: Vijesti