Nissan napravio najveći zorb na svijetu sa automobilom unutra

Nissan zorb

Nissan napravio najveći zorb na svijetu sa automobilom unutra

Nissan je stvorio najveći funkcionalni zorb na svijetu, u čijoj je unutrašnjosti sigurno umotan Note u stvarnoj veličini. Divovska lopta napunjena zrakom, promjera šest metara i opsega većeg od osamnaest metara, konstruisana je kako bi privukla pažnju na Nissanovu tehnologiju Safety Shield ugrađenu u Note, Nissanov omiljeni gradski automobil. Nazvana „autozorb”, golema je struktura uspješno zakotrljana niz nekoliko strmina, što je zabilježeno u dvominutnom filmu.

Podsjetimo, zorbanje je razonoda potekla s Novog Zelanda. Ljudi željni uzbuđenja kotrljaju se nizbrdo u zrakom napunjenoj kugli od čvrste, izdržljive plastike. Zorb je u pravilu izrađen od dva sloja koji se pune zrakom i štite osobu unutra od vanjskih opasnosti. Kako bi pokazao svoju tehnologiju Safety Shield, Nissan je omiljenu razonodu odveo korak dalje i izradio posebni zorb u koji stane Note. Autozorb je uspješno isproban na tajnom vojnom ispitnom poligonu u Velikoj Britaniji.

Nissanov autozorb, čija je izrada trajala više od dva mjeseca i koji teži više od jedne tone, konstruisan je kao vizualna predodžba proizvođačeve tehnologije Safety Shield – paketa pomoćnih tehnologija koje upozoravaju vozače na moguće opasnosti. Tim je podvigom Nissan zapravo prigodno obilježio Noteovih prvih godinu dana na evropskim cestama.

Nissan Note krcat je inovativnim tehnologijama koje vožnju čine sigurnijom. Upozoravanje na nenamjerno skretanje iz vozne trake, kontrola mrtvog ugla, te otkrivanje pokretnih objekata dijelovi su Nissanovog Safety Shielda. Jedinstveni paket pokreće tehnologija panoramskog monitora (AVM) koja se oslanja na samočisteću stražnju kameru – inovaciju koja uvodi revoluciju u segment B.

Bastien Schupp, potpredsjednik odjela za marketing i strategiju, izjavio je: „Nissan Note pomno je projektovan tako da su vozači i putnici zaštićeni najrazličitijim tehnologijama koje su poput zaštitnog omotača oko njih i automobila. Našoj tehnologiji Safety Shield ponajprije nema premca među malim gradskim automobilima. Stvaranje autozorba u stvarnoj veličini kako bi se naglasila ova tehnologija uzbudljiv je i nezaboravan način da ljude podsjetimo na koristi Nissanovog Safety Shielda.”

Kategorije: Vijesti