Novi Audi A3 Sedan bit će najljepša mala limuzina na tržištu!

Audi S3 Sedan

Novi Audi A3 Sedan bit će najljepša mala limuzina na tržištu!

Nakon niza novih modela koje je Audi predstavio, osvježenje ponude njemačkog proizvođača još uvijek nije završena.

Nakon što su predstavljeni bratski modeli iz VW Grupacije, VW Golf i Škoda Octavia naredni model koji bi trebao biti predstavljen jeste novi A3. Novi A3 bit će predstavljen prvo u kompaktnoj, a kasnije i u limuzinskoj izvedbi.

U javnosti su se pojavili renderi koje je su napravili na ruskoj stranici Kolesa.ru. Dizajneri su pritom koristili špijunske slike na osnovu kojih su napravili vrlo realističan izgled novog A3.

Audi S3 Sedan

Očekivano, na prednjem kraju je velika Singleframe maska sa Matrix LED svjetlima. Na zadnjem dijelu ističu se nova LED svjetla koja bi vrlo vjerojatno trebala imati svjetlosni potpis kao i osvježeni A4 i novi A6.

Novi A3 ostat će na MQB platformi, a bit će opremljen posljednjom generacijom sistema pomoći za vozača. Za pokretanje bit će zadužena ista paleta motora kao što se nalazi VW Golfu 8 što znači da očekujemo dosta snage i efikasnosti, te nekoliko hibridnih izvedbi.

Od novog A3 Sedan modela očekuje se da bude rame uz rame novim Mercedes CLA, A-klasi Sedan, te nadolazećem BMW 2 Gran Coupe.

Novi Audi A3 u Hatchback izvedbi stiže početkom godine, a svjetska premijera vjerovatno će biti na salonu u Ženevi gdje je 2013 predstavljen aktuelni model.

Audi S3 Sedan

Kategorije: Vijesti