Novi Peugeot RCZ

Novi Peugeot RCZ

Redizajnirani model RCZ koji će biti premijerno predstavljen na sajmu automobila u Parizu svojim elegantnim a ujedno i sportskim izgledom dodatno ističe vrijednosti uživanja u vožnji. Sa proširenjem spektra boja i materijala koje se koriste kod ove verzije, Peugeot omogućava kupcima da kreiraju vozilo po svom ukusu prilagođavajući detalje svom karakteru i željama.

Konceptni RCZ predstavljen je 2007. godine na sajmu automobila u Frankfurtu. Ubrzo nakon predstavljanja je odlučeno da se ide u serijsku proizvodnju što je ostvareno 2010. godine zahvaljujući stručnosti, odlučnosti i smjelosti Peugeot tima. RCZ je do sada ostvario dobre prodajne rezultate, osvojio je nekoliko značajnih nagrada za dizajn i performanse, te ostvario zapažen uspjeh i na utrkama.

Kako bi ljubiteljima kupea koji su u konstantnoj potrazi za modernim i inovativnim rješenjima ponudili još savremeniji identitet RCZ-a, Peugeot stručnjaci su redizajnirali model koji utjelovljuje osnovne karakteristike “MOTION & EMOTION” strategije.

Izgled novog RCZ-a je ekskluzivniji, moderniji i jedinstveniji. Prednja strana je potpuno izmjenjena, a elegantnim linijama je povezana sa stražnjim dijelom vozila. Linije haube su kompaktnije, a unutrašnjost vozila kreirana je u kombinaciji sportskog i elegantnog ambijenta.

RCZ je i dalje veoma funkcionalan sa volumenom prtljažnika od 384 litara, koji je pozicioniran iznad prosjeka ove klase. Nakon spuštanja zadnjih sjedišta prtljažnik raste na 760 litara. U skladu sa startegijom pozicioniranja ovog modela kao ekskluzivnog i dinamičnog vozila, standardna i dodatna oprema RCZ-a su obogaćene. Novi RCZ će biti lansiran u prvom kvartalu 2013. godine u nekoliko verzija motora: 2.0 l HDi FAP  sa 163 KS,  1.6 l THP sa 156 KS (sa manuelnim i automatskim mjenjačem) i  1.6 l THP sa 200 KS.

Kategorije: Vijesti