Renault 5 vraća se na tržište naredne godine

Renault 5

Renault 5 vraća se na tržište naredne godine

Slavni Renault 5 vraća se na tržište već naredne godine što je svakako raduje brojne ljubitelje francuske marke.

Početkom godine predstavljen je Renault 5 Prototype kojim se osluškivao glas javnosti, ali zasigurno da je postojao i neki plan za povratak ovog legendarnog modela. Pozitivne reakcije sigurno da su ubrzale proces povratka, pa novi Renault 5 stiže već naredne godine. Ono što je važno istaći jeste da nova “petica” stiže kao električni model koji će biti dostupan u cijeloj Evropi.

Na salonu IAA Mobility u Münchenu novi Renault 5 prikazan je uz bok klasiku koji obilježava 50 godina postojanja. Tek sad kad su jedan do drugog je vidljivo koliko je novi električni nasljednik veći od originala. Novi model prati dizajn klasika što je definitivno odličan potez.

Novi model koristi CMF-B platformu koju koristi i nova Dacia Sandero, a model će se proizvoditi u Francuskoj. Uz Renault 5 ključni dio strategije Renaulution je i Megane E-Tech koji uskoro dolazi na ceste, a koji će na tržištu odmjeravati snage s glavnim Volkswagenovim adutima, posebno modelom ID.3.

Renault je najavio godišnju proizvodnju od 400.000 primjeraka električnih automobila, a upravo bi Megane E-Tech trebao igrati ključnu ulogu.

Renault 5

Kategorije: Auto sajam, Vijesti