Novi Volkswagen Beetle kabriolet

Novi Volkswagen Beetle kabriolet

Na sajmu automobila u Los Angelesu Volkswagen je upriličio svjetsku premijeru novog Beetle Cabriolet modela. Nakon originalnog Beetle Cabriolet i novog Beetle Cabriolet modela, ovo je treća generacija automobila koja uživa kultni status u cijelom svijetu.

Novi Beetle Cabriolet sada je većih dimenzija, moćniji, više sportski i efikasniji po pitanju potrošnje goriva. Vizuelni utisak je da je vozilo duže, šire i da ima nižu liniju krova što čini njegov izgled više dinaminim. Pored ekonomičnosti vožnje i performansi, možda najimpresivniji detalj ovog modela je činjenica da mu je potrebno samo 9.5 sekundi za uvlačenje mekanog krova. Krov je moguće uvući i pri kretanju brzinom od 50 km/h. Kada se izvodi suprotan proces on traje 11.0 sekundi. Kapacitet prtljažnog prostora ovog modela je poveaćn za 24 litra i sada iznosi 225 litra.

U SAD ova model će biti dostupan sa TDI motorom snage 140 KS i TSI motorom snage od 200 KS koji će takođe biti dostupan i u Evropi. Takođe, specijalno za američko tržište će biti dostupan i petocilindrični MPI motor koji razvija 170 KS. U Evropi Volkswagen će ponuditi Cabriolet ekskluzivno sa četvorocilindaričnim turbo motorima. Tri TSI benzinska motora koji razvijaju 105 KS, 160 KS i 200 KS će biti u ponudi, dok će dizel motor biti zastupljeni sa dva TDI motora koji razvijaju 105 KS i 140 KS. Svi motori će biti isporučivani sa šestostepenim ili sedmostepenim automatskim mjenjačima.

Kategorije: Vijesti