Renault KOLEOS osvojio pet zvjezdica za sigurnost na EuroNCAP testu

Renault KOLEOS osvojio pet zvjezdica za sigurnost na EuroNCAP testu

Novi Renault KOLEOS dobio je pet zvjezdica za sigurnost na testiranjima neovisne organizacije Euro NCAP.

Taj rezultat dokaz je Renaultove predanosti sigurnosti, posebno kad je riječ o potpuno novom Koleosu. Opremljen je najnaprednijom tehnologijom, koja mu je omogućila da Euro NCAP-ova testiranja, koja se provode prema protokolu uvedenom 2016, položi sa odličnim uspjehom.

Novi KOLEOS ostvario je rezultat od 90 % za zaštitu odraslih putnika, 79 % za zaštitu djece, 63 % za pješake i 75 % za aktivne sigurnosne sisteme.

Rezultati renaultova iskustva u području sigurnosti

Novi Koleos oslanja se na Renaultovo veliko iskustvo u području pasivne sigurnosti i cilja na najviše rezultate u nezavisnim NCAP-ovim testiranjima. Prije svega, uporabom čelika visoke vlačne čvrstoće u izradi okvira motora i vrlo čvrstog čelika za sigurnosnu ćeliju putničkog prostora kabina se štiti od većih udara.

Sljedeće sigurnosne karakteristike dio su serijske opreme: dva prilagodljiva prednja zračna jastuka koja se napuhuju ovisno o vrsti udarca i položaju putnika u automobilu, dva bočna zračna jastuka za prsa/ramena putnika na prednjim sjedalima, dvije zračne zavjese, prednji i stražnji nasloni za glavu za sprječavanje trzajnih ozljeda, prednja sjedišta koja sprječavaju podvlačenje ispod sigurnosnog pojasa te stražnja klupa sa pričvrsnim točkama ISOFIX.

Svi sigurnosni pojasevi opremljeni su predzatezačima i graničnicima sile zatezanja.

Rigorozni sigurnosni standardi u svim situacijama

Kad je riječ o aktivnoj sigurnosti, bogatu serijsku opremu novog Koleosa – nadzor proklizavanja, elektronička kontrola stabilnosti (ESC) najnovije generacije, elektronska raspodjela sile kočenja i pomoć pri kretanju na uzbrdici upotpunjuju najnapredniji sistemi za pomoć u vožnji. Njima se može upravljati putem ekrana sistema R-LINK 2 i služe za:

  • pružanje sigurnosti, sa aktivnim sistemom kočenja u nuždi (AEBS City i Inter-Urban).
  • upozoravanje, sa sistemom za upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka (LDW), upozorenje na mrtvi ugao (BSW) i prepoznavanje saobraćajnih znakova.
  • olakšavanje vožnje: kamera za vožnju unatrag, automatsko uključivanje kratkih / dugih svjetala, prednji, stražnji i bočni parkirni senzori, sistem za parkiranje slobodnih ruku (Easy Park Assist).
Kategorije: Vijesti