Petogodišnja garancija za Nissan automobile

Petogodišnja garancija za Nissan automobile

Kupovina novog automobila je tek prva stepenica s kojom počinje veza između salona automobila i kupca. Koliko će veza trajati zavisi od garancijskih uslova, a upravo su u Nissanu odlučni da svoju vezu sa kupcem produže na pet godina ili 160.000 kilometara.

Svi Nissanovi novi automobili kupljeni od šestog mjeseca tekuće godine pokriveni su tvorničkom garancijom od 5 godina ili 160.000 pređenih kilometara u zavisnosti šta prije nastupi.  U Nissanu su odlučili da produže svoju vezu sa kupcima koji se sad mogu osloniti na besprijekorno funkcionisanje automobila punih pet godina.

Garancija vrijedi na području cijele Evrope u svim ovlaštenim Nissan servisima. Ukoliko je vozilo pokriveno navedenim vremenskim razdobljem, odnosno kilometražom, svaki servisni zahvat na vozilu koji podliježe garancijskim uslovima će biti obavljen bez naknade. Nissan garancija obuhvata i pomoć na cesti 24 sata dnevno.

Pravo na garanciju obavezno zahtjeva i pridržavanje programa o održavanju koje propisuje proizvođač. Zato je svaki vlasnik novog Nissan vozila dodatno zaštićen postprodajnom uslugom od strane ovlaštenog servisa sa stručnim osobljem i sa originalnim Nissan dijelovima cijelih pet godina, odnosno 160.000 km.

Aktuelnu gamu Nissan vozila u BiH sa novom petogodišnjom garancijom predvode crossoveri Juke, Qashqai i SUV model X-Trail, a potpune informacije o cjelokupnoj ponudi vozila i neponovljim uslovima petogodišnje garancije dostupne su u mreži ovlaštenih koncesija: AK Union – Banja Luka, Guma M – Mostar, AutoHIT – Sarajevo i Guma M – Tuzla.

Kategorije: Vijesti