Peugeot 301 do kraja godine u BiH

Peugeot 301 do kraja godine u BiH

Kompaktna limuzina, Peugeot 301, će do kraja godine biti dostupna na bosanskohercegovačkom tržištu. Od ovog automobila, dužine 4,44 metra, Peugeot na globalnom nivou ima velika očekivanja.

“Model 301 je rezultat više od 100 godina Peugeot  iskustva u pravljenu automobila. Dizajneri su nastojali kombinovati sve prednosti prethodnih modela i ispuniti želje vozača kako bi 301 odgovarao svim tržištima. Do sada je već prešao 4 miliona testnih kilometara te je svoje sposobnosti dokazao i u ekstremnim uslovima i odlično se snašao na lošim putevima i izuzetno visokim i niskim temperaturama. Iz tog razloga vjerujemo da će 301 biti izuzetno zanimljivo vozilo i za vozače u BiH”, istakao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot proizvoda za BiH.

Peugeot dizajneri su uspjeli kreirati rekordnu prostornost na stražnjim sjedištima, optimalan međuosovinski razmak od 2,65 m, te rekordnu veličinu prtljažnika od 640 litara. 301 će već u serijskoj izvedbi biti dostupan sa ESP-om, 4 airbag-a, električnim podizačima stakala, centralnim zaključavanjem,  itd. Novi Peugeot 301, proizvoditi će se u evropskoj tvornici u Vigu u Španiji, a premijerno će biti predstavljen na sajmu automobila u Parizu krajem 2012. godine.

Kategorije: Vijesti