Prva serija novog Volva XC90 rasprodata sa samo 47 sati!

Volvo XC90 First Edition

Prva serija novog Volva XC90 rasprodata sa samo 47 sati!

Inicijalna First Edition serija tek predstavljenog Volva XC90, limitirana na samo 1927 automobila, koja je bila dostupna za kupovinu samo putem digitalne prodaje, rasprodata je za samo 47 sati. Većina automobila prodata je u prvih sat vremena, a u najvećem valu potražnje, svake minute se prodavalo čak sedam automobila.

„Oduševljeni smo, ali ne i iznenađeni. Naš novi XC90 je odmah nakon svjetske premijere izazvao ogromnu zainteresovanost kupaca širom svijeta.“ – tvrdi Alain Visser, stariji potpredsjednik odjela za marketing, prodaju i brigu o kupcima pri Volvo Car Group.

First Edition serija, koja proizvodnom brojkom od 1927 primjeraka, zapravo slavi godinu postanka kompanije Volvo prije 87 godina, bila je po prvi put dostupna samo putem www.volvocars.com.

Kupci ovog automobila dobijaju trenutno najbolji SUV na svijetu, potpuno opremljen i sa unikatnom pločicom za proizvodnom brojkom, te suptilnom oznakom na poklopcu prtljažnika.

„Prvi kupci su praktično razgrabili naš novi model. Taj podatak potvrđuje da je naš XC90 istinska automobilska ikona. First Edition serija će u budućnosti biti tražen kolekcionarski predmet“ – zaključuje Alain Visser.

Volvo XC90 First Edition 3

Crni eksterijer i kožna sjedišta u boji ćilibara

Onyx crna boja karoserije i 21-inčne Inscription felge sa osam krakova, u savršenoj su kombinaciji sa enterijerom kojim dominiraju nappa kožna sjedišta u boji ćilibara, prednja armatura u koži boje uglja, te umetci u boji lješnjaka.

Automobile First Edition serije, pokreće nekoliko izvedbi nove Drive-E porodice četverocilindarskih benzinaca i dizelaša. T6 All Wheel Drive izvedba sa kompresorom i turbopunjačem ima izlaznu snagu od 320 KS i maksimalni obrtni moment od 400 Nm, dok D5 twin turbo dizelaš razvija 225 KS i 470 Nm. Oba su motora uparena sa uglađenim 8-stepenim automatskim mjenjačem.

Volvo XC90 First Edition 4

Atraktivni tablet ekran osjetljiv na dodir

Veliki ekran osjetljiv na dodir u stilu tableta je najatraktivniji detalj enterijera novog Volva XC90. To je srce novog kontrolnog sistema, oslobođeno nepotrebnih dugmića, te predstavlja potpuno novi način upravljanja funkcijama automobila.

Bowers & Wilkins audio sistem se sastoji od 1.400W pojačala klase D i ukupno 19 zvučnika, a tu je i prvo na svijetu zrakom hlađeno pojačalo, integrisano u samu karoseriju, te inovativni softver za procesuiranje zvuka, koji donosi vrhunsko emotivno iskustvo koncerta unutar automobila.

Najopsežniji standardni sigurnosni paket

Najopsežniji i tehnološki sofisticiran standardni sigurnosni paket, dostupan u automobilskoj industriji, koji uključuje i neke potpuno nove tehnologije – zaštitu od slijetanja sa ceste i automatsko kočenje na raskrsnicama. Svi sistemi automatskog kočenja, koji sada pokrivaju vozila, bicikliste i pješake dio su standardne opreme.

Volvo XC90 First Edition 2

Kategorije: Vijesti