Prve nagrade za Audi dizajn

Prve nagrade „Autonis“ za Audi dizajn

U izboru za „Najbolje dizajnerske novitete 2012“ stručnog magazina „auto motor und sport“, Audi se u tri od ukupno osam kategorija pozicionirao na prvo mjesto. Prema mišljenju skoro polovice od 15.000 glasača, A1 Sportback najljepši  je  u svojoj klasi. Audi A3 također oduševljava javnost, što pokazuje 42,7 posto osvojenih glasova u kategoriji kompaktnih vozila. Odluka čitateljstva u kategoriji terenskih vozila bila je nedvojbena: Q5  se potpuno izdigao iznad konkurencije,  te osvojio 10 posto više glasova od drugoplasiranog konkurenta. Ove godine u konkurenciji za najljepši automobil našlo se ukupno 102 nova modela.

EURO NCAP: Pet zvjezdica za novi Audi A3

U najnovijem EURO NCAP-testu sigurnosti Audi A3 je u svim kategorijama osvojio 88 od ukupno 100 bodova,  te   je ocijenjen s maksimalnih pet zvjezdica. European New Car Assessment Program je, pored sigurnosti odraslih i djece, ocjenjivao i zaštitu pješaka, kao i sisteme preventivne sigurnosti automobila.

Q3-šef projekta dr Ulrich Widmann dobitnik nagrade „Eurostars“

Stručni magazin „Automotive News  Europe“ dodijelio je nagradu dr Ulrichu Widmannu u kategoriji „Project Leader“,  za njegovo postignuće u razvoju modela Audi Q3. Evropska nagrada „Eurostars“ dodjeljuje se godišnje u 14 kategorija vrhunskim stručnjacima iz auto industrije. Prošle godine ovom je nagradom  odlikovan  Axel Strotbek, član Upravnog  odbora AUDI AG-a za financije i organizaciju.

AUTO BILD-Design-Award: Audi A3 je No 1 u kompaktnoj klasi

Na ovogodišnjoj dodjeli AUTO BILD-Design-Award  trijumfovao je novi Audi A3, kojeg su čitatelji odabrali za najatraktivnijeg predstavnika u klasi malih i kompaktnih automobila.  U evropskom izboru za najljepši automobil 2012.  je 100.000 čitatelja specijalizovanog časopisa AUTO BILD biralo najljepše automobile između 136 novih modela u pet kategorija.

Total Quality Index™: Audi je top brand 2012

„Total Quality Index™“  (indeks ukupne vrijednosti) je pokazao da su Amerikanci u 2012.najviše vjerovali Audiju:  premium proizvođač iz Ingolstadta je osvojio 918 od 1.000 mogućih bodova.   U isto vrijeme je Audi A8 proglašen  za„Best Model  and Luxury Car“ Ova limuzina impresionira nadasve svojom ekološki prihvatljivom vožnjom, kao i kvalitetom unutrašnjeg prostora. U kategoriji „Near-Luxury Car“ trijumfovao je Audi A4, kao pouzdan automobil progresivnog dizajna. Američki institut za istraživanje „Strategic Vision“ dodjeljuje godišnje nagrade  na osnovu Studije o zadovoljstvu kupaca, koja obuhvata  preko   45.000 anketiranih vozača automobila.

Audi Q3 osvojio pet zvjezdica za sigurnost na australijskom testiranju ANCAP

Prema rezultatima posljednjeg testiranja vozila ANCAP-a (Australian New Car Assessment Program), Audi Q3 je osvojio maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost. Testiranje koje provodi Australijski program procjene novih vozila (ANCAP) obuhvata simulaciju bočnog sudara  s pokretnim objektom, kao i sudar s pješakom. Audijev SUV  već je dobio  priznanje za izuzetnu sigurnost: pet zvjezdica na EURO NCAP-u prošle godine.

Kategorije: Vijesti