Renault Kadjar s novim benzinskim TCe 165 motorom

Renault Kadjar s novim benzinskim TCe 165 motorom 

U ponudi benzinskih motora Renault kod crossover modela Kadjar dodaje snažniji benzinac TCe 165. To je istovremeno najsnažniji agregat u konfiguratoru, koji će biti rezervisan za najvišu razinu opreme.

Svestrani crossover model Kadjar, prepoznatljiv po svom robusnom i ujedno uglađenom dizajnu, spreman je otkriti nove horizonte i nove limite kako na cesti, tako i van nje. Naime, Kadjarovoj kvalitetnoj noti izrade i visokoj tehnologiji, Renault je ubrizgao novi turbobenzinski agregat TCe 165, do sada rezervisan za luksuzni model Espace.

Ovaj turbobenzinac iz zapremine 1,6 litara razvija 163 KS pri 5.200 obrtaja u minuti uz 240 Nm obrtnog momenta dostupnog već od niskih 2.000 o/m. Ispod aluminijskog bloka importovani su direktno ubrizgavanje i prednabijanje u vidu turbo punjača, dok je za pogon bregastog vratila odabran lanac kao trajnije rješenje.

Uz ovu naprednu arhitekturu, performanse su respektabilne, s obzirom da Kadjar pogonjen ovim agregatom do 100 km/h ubrzava za 9,2 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 205 km/h. Ovaj benzinac istovremeno troši skromnih 6,2 litara u prosjeku i zadovoljava Euro 6 normu izduvnih gasova, emitujući svega 139g CO2 po pređenom kilometru. Snaga i obrtni moment na podlogu se prenose preko prednjih točkova i šetostepenog ručnog mjenjača.

Na listi pogonskih motora kod Kadjara, TCe 165 zauzima poziciju top verzije, koji će podjednako svom karakteru biti rezervisan za najvišu razinu opreme. Poštujući visoke standarde kupaca i užitak u vožnji kao noseću premisu, Renaultova oprema rezervisana za TCe 165 dodatno donosi aluminijske točkove od 19 inča, multimedijalni sistem R-Link 2 sa sa 7” ekranom osjetljivim na dodir, Full LED Pure Vision svjetla itd.

Renault Kadjar se izdvaja vrhunskim izborom materijala, harmoničnim bojama i posebnoj pažnji posvećenoj završnoj obradi. Modularnost i upotrebljivost unutrašnjeg prostora na visokoj su razini u ovoj klasi, dok ugrađene inovativne tehnologije poput Easy Park Assist sistema, prepoznavanja saobraćajnih znakova, sistema aktivnog kočenja u slučaju nužde i niza drugih naprednih sistema, pomažu da se putnici udalje od svakodnevnog stresa. Uz novi TCe 165 motor, Kadjarova poslovična profinjenost i uglađeni dojam ponudiće usklađeniju kombinaciju snage, sigurnosti i opuštenijeg doživljaja u vožnji.

Kategorije: Vijesti