SEAT zabilježio rast prodaje od 10,5%

SEAT Xperience

SEAT zabilježio rast prodaje od 10,5%

SEAT i u 2014 godine nastavlja trend rasta prodaje za više od 10 posto.  Ovaj brend je završio treći kvartal sa ukupnim rastom prodaje od 10,5 posto i 294.000 isporučenih vozila, što je za 27.900  automobila više nego u istom periodu 2013.godine. Do ovog rezultata se došlo zahvaljujući izvrsnoj prodaji modela LEON. Isporuke tog modela veće su za  57,9 posto, a prodato je  115.700 komada, dok ih je u istom period prošle godine prodato 73.200 .  Takođe, prodato je 32.700 komada karavanskih modela Leon ST.

Generalni direktor SEAT-a Jürgen Stackmann izrazio je svoje zadovoljstvo postignutim rezultatom. “Već drugu godinu u nizu bilježimo rast preko 10 posto i očekujemo da će se taj trend nastaviti i u četvrtom kvartalu. Modeli iz porodice LEON su veoma uspješni, a u ovom zadnjem kvartalu će joj se pridružiti novi offroad model X-Perience. Time je Leon već postao značajan nosilac prodaje u SEAT-u.”

Dr. Andreas Offermann, zamjenik direktora za  prodaju i marketing, istakao je i rast prodaje na glavnim evropskim  tržištima. “SEAT je u Velikoj Britaniji povećao prodaju za više od 20 posto, dok je na tržištima Španije i Njemačke prodato 10 posto više Seata nego u prethodnoj godini. U Portugalu  je prodaja skoro udvostručena, dok Istočna Evropa bilježi rast prodaje od čak 55 posto. Ovi sjajni rezultati su zasnovani na širokoj paleti atraktivnih modela i većoj zastupljenosti na evropskim tržištima,”rekao je Offermann .

Kategorije: Vijesti