Servisna akcija

Servisna akcija preventivnih pregleda prednjih zračnih jastuka

toyota logo 2

Toyota Motor Corporation najavila je danas na globalnom nivou preventivni pregled prednjih zračnih jastuka

Toyota Motor Corporation objavila je danas servisnu akciju i preventivni pregled prednjih zračnih jastuka, nakon informacije dobijene od dobavljača Takata glede mogućih neispravnosti na nekim  zračnim jastucima isporučenim prema nekoliko proizvođača vozila uključujući i Toyotu.

Kontrolom kvalitete utvrđeno je da postoji mogućnost da sistem napuhivanja prednjih zračnih jastuka funkcionira neispravno što bi moglo dovesti do povrede putnika ili štete u unutrašnjosti vozila. Poštujući standarde maksimalne sigurnosti vozača i putnika, TMC se odlučila na objavu preventivne servisne akcije za sva vozila na kojima postoji i najmanja mogućnost da su ugrađeni sporni dijelovi, a pregled će biti izvršen na 1,7 miliona vozila u svijetu.

Vlasnici vozila u kojima bi se potencijalno mogao nalaziti sumnjivi dio bit će pismeno pozvani na preventivni kontrolni pregled, kako bi se isključila mogućnost neispravnosti. Ukoliko se uoči bilo kakva mogućnost da neki dio ne zadovoljava stroge standarde kvalitete, on će biti besplatno zamijenjen.

Obavijest o servisnoj akciji se odnosi na sve regije i države, a modeli koji će biti obuhvaćeni u našoj zemlji su Corolla, Yaris i Avensis, prozvedni između 2000. i 2004. godine.

U svijetu nije zabilježen ni jedan slučaj povrede vozača ili putnika, povezan sa ovom servisnom akcijom.

Kategorije: Vijesti