SIPA pronašla više od 60 ukradenih i isječenih vozila visoke klase

Dijelovi ukradenih automobila na Sokocu 2014 - 01

SIPA pronašla više od 60 ukradenih i isječenih vozila visoke klase

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u koordiniranoj akciji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo, započeli su preksinoć aktivnosti na dokumentiranju krivičnog djela organizirani kriminal u vezi sa autokriminalom na području Bosne i Hercegovine.

Dijelovi ukradenih automobila na Sokocu 2014 - 02

U okviru ovih aktivnosti do sada su na području Sokoca slobode lišene četiri osobe inicijala M.M., A.S., Z.Č. i V.S. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom krijumčarenje i krivičnim djelom teška krađa. Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama SIPA-e, tri osumnjičene osobe predate su jučer na dalje postupanje Tužilaštvu BiH, dok će jedna osoba biti predata danas.

Dijelovi ukradenih automobila na Sokocu 2014 - 04

Pripadnici SIPA-e preksinoć su na području Sokoca lišili slobode tri osumnjičene osobe dok su sjekle i rastavljale ukradena vozila. Uviđajne radnje trajale su više sati, a prema preliminarnim rezultatima pronađeno je više od osam rastavljenih vozila.

Dijelovi ukradenih automobila na Sokocu 2014 - 03

U nastavku aktivnosti u okviru ovog predmeta, pod nadzorom Tužilaštva BiH, jučer su pretreseni objekti i pregledan teren na više lokacija na širem području Sokoca. Prilikom pretresa i pregleda pronađeno je više od 60 isječenih vozila visoke klase najnovije proizvodnje te tri čitava vozila, za koja se sumnja da su ih u prethodnom periodu otuđili pripadnici organizirane kriminalne grupe. Dijelovi pronađenih vozila i danas se šleperima prevoze u Sarajevo radi dalje obrade.

Dijelovi ukradenih automobila na Sokocu 2014 - 05

Aktivnosti na ovom predmetu intenzivno se nastavljaju, a o konačnim rezultatima javnost će biti naknadno informisana, saopćeno je iz SIPA-e.

(Klix.ba)

Dijelovi ukradenih automobila na Sokocu 2014 - 06

Kategorije: Vijesti