ŠKODA 1203 legendarni model u modernom izdanju

ŠKODA 1203

ŠKODA 1203 legendarni model u modernom izdanju

ŠKODA 1203 bio je multifunkcionalna verzija kombija koju je češka marka proizvodila u periodu od 1968. do 1997. godine. Ulaskom ŠKODE u Volkswagen grupaciju ovaj model se prestao proizvoditi, ali postoji mogućnost za oživljavanje moderne interpretacije češkog transportera upravo na temeljima moderne Volkswagen platforme.

Moderna verzija modela ŠKODA 1203 nastala je na idejama Daniela Hajeka, češkog dizajnera koji radi na dizajnerskim projektima Škode – dizajn interfejsa. Djed Daniela Hajeka imao je Škodu 1203 u kojem se vozio i mladi dizajner, što mu je ujedno i bila inspiracija za stvaranje crteža.

Moderna interpretacija ovog modela bila bi bazirana na platformi Volkswagen Transportera, pa njen dolazak uopšte nije nerealan, čak šta više…

Sa druge strane, ovaj model mogao bi biti pokretan čisto na električni pogon što bi u tom slučaju značilo da koristi MEB platformu koju je Škoda već preuzela od Volkswagena i na njoj napravila ENYAQ model. Uz sve to, Volkswagen priprema micro bus na MEB platformi, pa se kocke u čitavom mozaiku brzo slažu.

Volkswagen ID. Buzz očekuje se 2022. godine, a odmah zatim bi mogli očekivati Škodinu interpretaciju.

Kategorije: Koncepti, Vijesti