Style Porsche

Style Porsche ovjenčan počasnom titulom „red dot: design team of the year 2012“

U znak priznanja za njegov kontinuirano izvrstan dizajn, Style Porsche Design-Team dobitnik je prestižne nagrade za dizajnerski  tim godine. Michael Mauer, glavni dizajner i njegov tim od 80 stručnjaka bili su u potpunosti posvećeni  tome da se uz evolucijske akcente održi Porsche identitet kod svih modelskih linija koje su predstavljene nakon 2004.godine.  S novom generacijom Porsche 911 Carrere ovo im je očigledno pošlo za rukom, jer  je „Elfer“ kao dizajnerska ikona osvojio nagradu „red dot best of the best 2012“.

„Veoma smo ponosni jer smo u dvije kategorije odabrani za ovo jedinstveno priznanje. Ove nagrade predstavljaju potvrdu da slijedimo pravu dizajnersku filozofiju. Našim radom već desetljećima osiguravamo jedinstveni identitet Porschea – od 911-ice do Cayenne-a. Kvalitet našeg dizajna utemeljen je na vrijednostima marke, a to su: tradicija i inovacija, sportski karakter i prikladnost za svakodnevnicu. Ova unikatna kombinacija baš kao i ideja da dobar dizajn treba biti vjerodostojan, funkcionalan i bezvremenski, rezultira karakterističnim Porsche jezikom forme“,  rekao je Michael Mauer, šef odjela Style Porsche.

Prof.dr. Peter Zec, inicijator i CEO nagrade red dot obrazlaže odluku žirija riječima da je „Porsche 911 kao niti jedan drugi sportski automobil , zapravo niti jedan drugi automobil uopće, simbol tradicije i inovacije u najboljem i najautentičnijem smislu“.  Style Porsche tim realizovao je ovaj balans do savršenstva i stvorio trajan identitet proizvoda. „I preko 911-ice Porsche je kontinuirano prezentirao istinsku veličinu.  Uspješno predstavljena nova generacija Boxtera i Cayenne-a, kao i izvanredna Panamera vrhunski su proizvodi u svijetu automobila.“

Ceremonija dodjele „red dot“ nagrade, kao jedne od najvažnijih godišnjih nagrada u području dizajna, održana je 2.jula u essenskom Aalto teatru.

Fanovi vrhunskih sportskih automobila i fantastičnog dizajna  imaju priliku uživati u specijalnoj izložbi pod nazivom „Style Porsche – The Future of History“, koja će biti postavljena od 3. do 29.jula 2012. godine.  U red dot design muzeju u Essenu posjetitelji se mogu upoznati sa stvaralačkim radom Michaela Mauera i njegovog Style Porsche tima.

Kategorije: Vijesti