Toyota Corolla zvanično na BH tržištu

01 Toyota Corolla BiH premijera

Toyota Corolla zvanično na BH tržištu

Nova, 11-ta generacija, najprodavanijeg svjetskog automobila predstavljena je bosanskohercegovačkoj javnosti. Naime, ovaj model već se plasira na naše tržište i ostvaruje dobre prodajne rezultate, ali zastupnik je odlučio da ga i zvanično predstavi. Toyota Corolla svakako je dobro poznato ime, jer se na tržištu nalazi još od 1966. godine.

[gmedia id=53]

U tom periodu prodano je 40 miliona ovih vozila, što ga čini globalno najprodavanijim modelom, a koji je u posljednjih 47 godina doživio čak 11 evolutivnih pomaka, odnosno generacija. Planetarnu popularnost stekao je kvalitetom, pa se ovaj model danas spoizvodi u 16 tvornica širom svijeta.

02 Toyota Corolla BiH premijera

Zanimljivo je da se modeli namijenjeni eropskom, pa time i BH tržištu proizvode u pogonima u Turskoj, što znači da su oslobođeni carinskih opterećenja, a to se direktno odražava na povoljnu cijenu.

05 Toyota Corolla BiH premijera

Tako se osnovni model, pokretan 1.33 Dual VVT-i motorom sa 99 KS može nabaviti već za 27.694 KM. Toyota Corolla sasnažnijim 1.6 Valvematic motorom sa 132 KS, ima osnovnu cijenu od 29.064 KM, dok se ekonomični modeli sa dizel 1.4 D-4D motorom (90 KS) mogu nabaviti sa početnom cijenom od 31.020 KM.

04 Toyota Corolla BiH premijera

Gotovo je nepotrebno pominjati da čak i osnovni paketi opreme nude vozaču gotovo sve što je zaista potrebno, od dodataka posebno treba izdvojiti Toyota Tuoch 2 sistem sa navigacijom, koji se može pohvaliti izuzetno preciznim kartama BiH sa ucrtanim gotovo svim putevima i parkiralištima.

03 Toyota Corolla BiH premijera

Kategorije: Vijesti