Toyota mijenja ime popularnom Auris modelu

Toyota mijenja ime popularnom Auris modelu

Corolla postaje novo, globalno ime za Toyotin C segment, te će od početka 2019., zamijeniti naziv  Auris. Sve tri karoserijske izvedbe Corolle odlikovat će najnovija hibridna tehnologija. Corolla je najprodavaniji model automobila na svijetu, sa prodanih preko 45 miliona vozila od predstavljanja 1966. godine.

Nova generacija Toyotinog automobila u C segmentu će, u sve tri karoserijske izvedbe – hatchback, sedan i karavan,  nositi u cijelom svijetu ime Corolla, nadovezujući se na 50 godina dugu svjetsku reputaciju najprodavanijeg modela u istoriji automobila. Ime Corolla, zamijenit će naziv  Auris početkom 2019. godine.

Ovaj odabir imena se poklapa s usvajanjem zajedničke Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture – TNGA), koja će zamijeniti trenutne tri različite platforme.

„Proizvodna i konstrukcijska filozofija TNGA donosi potpuno novu dimenziju našoj sljedećoj generaciji modela u C segmentu. Pored proslavljene kvalitete, trajnosti i pouzdanosti Corolle, novi model se odlikuje i drugim vrijednostima koje naši kupci žele – impresivan izgled, profinjenost unutrašnjosti, zadivljujuća dinamičnost u vožnji i snažni, ali štedljivi hibridni pogon.” rekao je dr Johan van Zyl, Predsjednik i CEO Toyota Motor Europe. „Nema boljeg trenutka nego što je pokretanje prodaje nove generacije za ponovno uvođenje imena Corolla za sva naša vozila u C segmentu.”

Nova Corolla hatchback  i Corolla Touring Sports će imati svoju svjetsku premijeru na Salonu automobila u Parizu, obje u svojim hibridnim izvedbama.

Kategorije: Vijesti