Toyota Pro Ace

Toyota predstavlja novi ProAce

Toyota novim modelom ProAce širi ponudu u segmentu lakih gospodarskih vozila na evropskom tržištu, a u BiH ga očekujemo sredinom 2013. godine.

Novi ProAce, sa prepoznatljivim Toyota brend dizajnom, dolaziti će u verzijama s dvije različite dužine i visine, te dva dizel motora (1.6L sa 90KS i 2.0L sa 128KS i 163KS), koji u potpunosti zadovoljavaju EURO V standarde. 1.6l motor će biti prilagođen mjenjaču s pet brzina, dok će 2-litreni (128KS i 163KS) biti dostupan sa šest brzina.

Svi motori praćeni su “volt control” funkcijom koja upravlja punjenjem baterije iz alternatora, a na taj način smanjuje se opterećenje na motoru kada god je to moguće, te se smanjuje ukupna potrošnja goriva. Sa nosivošću do 1200 kg, kao i za zapreminom tovarnog prostora od 5,6 ili 7 kubnih metara, zavisno od konfiguracije, Toyota ProAce ima kapacitet vuče do dvije tone. U zavisnosti od poslovnih potreba, Toyota ProAce se može naručiti u putničkoj i teretnoj verziji.  Izdignuto sjedište za vozača i veliko vjetrobransko staklo pružaju izvanrednu preglednost.

Velika pažnja je posvećena udobnosti – vrijedi spomenuti električne prozore, centralno zaključavanje na daljinsko upravljanje, prilagodljivi volan kao i neke dijelove dodatne opreme, kao što su klima uređaj, audio sistem sa Bluetooth tehnologijom, sistem za kontrolu brzine i električni retrovizori na vratima s mogućnošću zagrijavanja. Toyota najavljuje da će više detalja o dodatnoj opremi biti objavljeno naknadno.

Sistem spriječavanja blokiranja točkova sa elektroničkom raspodjelom sila kočenja, sistem za održavanje stabilnosti vozila i dnevnim svjetlima dolaze kao standardna sigurnosna oprema, kojom se želi omogućiti sigurna vožnja i u najizazovnijim vremenskim uslovima, kao što je jaka kiša, led ili snijeg.

Kategorije: Vijesti