Unaprijeđeni Kia cee'd uskoro u BiH

Kia ceed facelift 2015 - 01

Unaprijeđeni Kia cee'd uskoro u BiH

Kia u narednom periodu na evropska tržišta dovodi mnoštvo noviteta, a prvi je cee'd, model koji je Kiju postavio na evropsku mapu proizvođača i proizvode ga u brojnim varijantama karoserije (kupe, hatchback, karavan, GT).

Cee'd, koji naizgled ne nudi mnogo novog, u unutrašnjosti i u utrobi dobio je mnogo toga – kvalitetnije materijale, mnoštvo elektronskih sigurnosnih pomagala, a zasigurno najveće novosti predstavljaju 1.0 T-GDI motor snage 100 ili 120 KS i GT Line gama modela.

O značaju cee'da za Kiju dovoljno govore sljedeće činjenice: prvi model iz Kijine prve fabrike u Evropi, namijenjen isključivo evropskom tržištu; prvi model s kojim je Kia ponudila revolucionarnu 7-godišnju garanciju za cijelo vozilo; od maja 2006. do maja 2015. proizvedenih milion cee'dova i još mnogo drugih kurioziteta.

Kia ceed facelift 2015 - 02

Bogata ponuda motora

Cee'd će svojim kupcima nuditi veliki izbor motora – benzinske: 1.4 MPI, 1.6 GDI, 1.0 T-GDI i 1.6 T-GDI s rasponom snage od 100 do 204 KS te dizelske: 1.4 CRDi, i 1.6 CRDi od 90 do 136 KS.

Novi napredni 7-stepeni DCT mjenjač s dvostrukim kvačilom

Novi cee'd u ponudi će imati i napredni novi sedmostepeni mjenjač s dvostrukim kvačilom (DCT), koji je nedavno predstavljen i nudiće se se samo u ponudi s najprodavanijim 1,6-litarskim CRDi dizelskim motorom. Kijin novi DCT napravljen je kako bi pružao sportsko vozačko iskustvo s trenutnim mijenjanjem brzina.

Novi DCT, koji je plod Kijinog znanja, ručnim načinom mijenjanja brzina donosi manju potrošnju i sportski osjećaj, dok automatskim načinom prenosa pruža udobnost karakterističnu za automatske mjenjače. 1.6 CRDi biće na raspolaganju i sa 6-stepenim ručnim mjenjačem, koji je standardan kod svih motora.

Kia ceed facelift 2015 - 04

Sigurnosni dodaci

Od bogate sigurnosne ponude izdvajamo nova pomagala: sistem obavještavanja o ograničenjima brzine (SLIF), sistem detekcije mrtvog ugla (BSD), sistem upozoravanja približavanja vozila kod vožnje unazad (RCTA), sistem pametnog parkiranja (SPAS) koji osim dobro poznate mogućnosti automatskog paralenog parkiranja sada nudi i mogućnost pravougaonog parkiranja kao i izlaženja s uskog parkirnog mjesta.

GT Line za još veću privlačnost

Novitet je i GT Line – paket opreme koji brojnim atraktivnim detaljima naglašava cee'dov sportski duh.

Kia ceed facelift 2015 - 03

Unaprijeđeni cee'd u našoj zemlji krajem septembra

O značaju cee'da za Kiju u BiH dovoljno govori podatak da će u našoj zemlji biti predstavljen među prvima u regionu, a kao i svi ostali modeli Kia i cee'd će svojim kupcima nuditi 7-godišnju garanciju (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja kilometraže). cee'd je model isključivo namijenjen evropskom tržištu, a proizvode ga u Kijinoj fabrici u slovačkoj Žilini, koja je našim navijačima ostala u dobrom sjećanju po zlatnom golu Hajrovića.

Kia ceed facelift 2015 - 06

Kategorije: Vijesti