Volkswagen Passat facelift već na testiranju!

Volkswagen Passat facelift već na testiranju!

Volkswagen Passat kao najpopularniji automobil D-segmenta u Europi nakon četiri godine od predstavljanja dobija dizajnersko i tehnološko osvježenje.

Volkswagen je potvrdio da će se u Rimu 2018. godine predstaviti Passat facelift model. To se odnosi na limuzinu, karavan i ​​GTE plug-in hibridnu verziju, dok se Alltrack se ne spominje.

Redizajnirani Passat trenutno je u fazi posljednjih testiranja u realnim uslovima. Kao i obično, Passat će biti dostupan kao Variant i hibridni modeli. Nisu objavljeni nikakvi detalji o redizajniranom Passatu, ali su špijunske slike može se naslutiti koliko nas osvježenje dizajna očekuje.

Pored osvježenog dizajna Passat će dobiti i nove tehnologije koje se razvijaju za osmu generaciju Golfa koji dolazi naredne godine.

Iz ponude benzinskih motora trebao bi biti izbačen 1.4 litrni TSI motor, a zamjenit će ga nov 1.5 litreni TSI sa 130 i 150 koji ima sistem deaktivacije cilindara. Također, 1.8 i 2.0 litreni motori sa 180 i sa 220 KS treba zamijeniti noviji 2.0 litreni motor sa 190 i 230 KS.

Volkswagen za ovu godinu najavljuje da će predstaviti 22 nova modela širom svijeta. Neke od njih smo već vidjeli i isprobali, kao što novi Touareg.

Koncem ove godine Volkswagen će predstaviti kompaktni gradski SUV pod imenom T-Cross.

Kategorije: Vijesti