Yaris kralj štednje

Toyota Yaris Hybrid – Kralj štednje

Toyota Yaris

Toyota Yaris Hybrid proglašen je u Njemačkoj najboljim štedljivcem goriva.

 ”Auto Bild” je radio komparacijski test među malim vozilima s konvencionalnim ili alternativnim pogonom, s početnom cijenom od 16.950 €. Toyota Yaris Hybrid je ostvario značajnu prednost u odnosu na konkurente – hybrid ne može nikako biti jeftiniji, smatraju test vozači.

Toyota Yaris Hybrid je bila najuvjerljivija s najnižom cijenom po kilometru: Ako vozite, na primjer, ne više od 7.500 km godišnje, to će platiti samo € 0.62/km. Niti jedan drugi automobil s alternativnim pogonom ili s vrlo učinkovitim benzin ili dizel motorom, s ovim se ne može mjeriti.

Najbliži suparnik je € 0.11/km skuplji. Veći broj prijeđenih kilometara, manji trošak po kilometru. Osim potrošnje goriva to, također, uključuje amortizaciju i fiksne troškove, kao što su porezi, osiguranje i održavanje. Na godišnjoj kilometraži od 15.000 i 30.000 km ovaj ekonomični mali automobil, također, ima svoje prednosti pri čemu troškovi padaju na 0,37 € i € 0.29/km – sve je to snažno presudilo u ovom testu.
Uz dnevne vožnje udaljenosti oko 40 km, vozači koji koriste Toyota Yaris Hybrid plaćaju u prosjeku samo 14,76 € za gorivo i fiksne troškove. Drugoplasirani u testu je 2,44 € skuplji.  Trećeplasirani je Toyota Prius Plug-in Hybrid, još jedan model japanskog proizvođača, kod kojeg gorivo i fiksni troškovi iznose oko 20,68 €.

Kategorije: Vijesti