Kia u Ženevi predstavlja Sportspace inovativni koncept

Kia Sportspace Concept - 01

Kia u Ženevi predstavlja Sportspace inovativni koncept

Kia Motors će 3. marta na salonu automobila u Ženevi predstaviti inovativni koncept SPORTSPACE.

SPORTSPACE, koji je stvoren za duge vožnje, osmišljen je za brza putovanja s maksimalnim komforom i minimalnim stresom, a u skladu s tradicijom grand tourera i vikend izleta.

Kia Sportspace Concept - 02

Dizajniran u Kijinom dizajnerskom studiju u Frankfurtu pod vodstvom Gregoryja Guillaumea, glavnog evropskog dizajnera, SPORTSPACE donosi jedinstven i privlačan oblik. Vozilo je nastalo kao rezultat predanosti modnom i uzbudljivom prevozu za četiri osobe, a koje je i prostrano i funkcionalno, bez žrtvovanja performansi, održivosti i štedljivosti po kojima je Kia poznata.

Kia Sportspace Concept - 03

S grilom „tigrovog nosa“ prepoznatljiva Kia može se pohvaliti usklađenim proporcijama i jednostavnim, čistim površinama zbog čega SPORTSPACE na cesti ostavlja odvažan i dinamičan izgled. Istovremeno nudi visok nivo komfora i znatan praktičan prtljažni prostor.

Kia Sportspace Concept - 04

“Odlučili smo se za dizajn koji predstavlja potpuno novi rod grand tourera – za aktivne ljude kojima vikendom treba razuman prtljažnik, ali ne nauštrb vožnje u stilu, s komforom i sportskim elementima,” objašnjava Gregory Guillaume, Kijin glavni evropski dizajner.

Kia Sportspace Concept - 05

Kategorije: Auto sajam, Koncepti