Audi predstavio skice novog crossover modela – Novi Audi Q4?

Audi Crossover Q4 (1)

Audi predstavio skice novog crossover modela – Novi Audi Q4?

Audi je uoči otvorenja sajma automobila u Pekingu zvanično predstavio skice novog crossover modela kojeg će predstaviti kineskom tržištu. Radi se o modelu koji će proširti Q porodicu, ali njegova oznaka nije objavljena. Ovaj model mogao bi nositi oznaku Q4…

Dizajnerski, ovaj model vrlo je blizak Allroad Shooting Brake konceptu koji je predstavljen u januaru na sajmu automobila u Detroitu. Dizajnerima iz Audija kao inspiracija za buduće modele poslužit će nedavno predstavljeni TT model, ali i konceptni modeli koji imaju sličan dizajnerski smjer.

Audi Crossover Q4 (3)

Novi Audi crossover odlikuje velika hromirana prednja rešetkom i veliki usisnici zraka, te uska LED svjetla. Na skicama se mogu vidjeti i zakrivljena krovna linija, istaknuti blatobrani iznad velikih aluminijumskih felgi, kao i dvije okrugle ispušne cijevi spojene hromiranom letvicom. Quattro oznaka na stražnjem dijelu ukazuje da će ovaj model biti moguće opremiti sa pogonom na sve točkove.

Unutrašnjost putničke kabine odiše sportskim dizajnom, a centralna konzola uveliko je slična onoj iz novog TT modela. Interesantan detalj u unutrašnjosti putničkog prostora jesu četiri individualna sjedišta koja se u stražnjem dijelu mogu potpuno preklopiti kako bi se proširio prtljažni prostor i omogućio utovar većih stvari.

Audi praesentiert die Studie auf der Peking Motor Show 2014.

Kategorije: Koncepti