PEUGEOT na salonu automobila u Parizu 2016.: SUV ofenziva i tri svjetske premijere

peugeot-5008-2017-1024-02

PEUGEOT na salonu automobila u Parizu 2016.: SUV ofenziva i tri svjetske premijere

PEUGEOT samouvjereno ulazi u drugo polugodište zahvaljujući uspjehu svojih lansiranja u prvih šest mjeseci ove godine, kao što je na primjer:

 • Nastavlja se uspjeh PEUGEOTA 308, najprodavanijeg modela marke, koji je na prijestolju među prva tri segmenta C u Evropi i pokretač uspona marke PEUGEOT u viši cjenovni razred. Više od 20% prodanih vozila predstavljaju izvedbe GT Line, GT i GTi by PEUGEOT Sport.
 • Uspjeh PEUGEOTA 208, redizajniran prošle godine, s prodajom koja je u porastu za 15 % u Evropi.
 • Uspjeh novog SUV PEUGEOTA 2008, lansiranog ovog juna, koji zauzima drugo mjesto u svom segmentu u Europi.
 • Vodeći položaj u tehnologiji i zaštiti okoliša u Europi s 1. mjestom u poretku emisije CO2 s prosječno 101,6 g među markama za široki krug potrošača, s 34 izvedbe osobnih vozila i 7 izvedbi lakih gospodarskih vozila u svojoj kategoriji u pogledu emisije CO2 i titule „Motor godine“, dodijeljene drugu godinu zaredom, u izvedbi turbo benzinskog trocilindarskog PureTech motora.

PEUGEOT predstavlja ove godine u Parizu tri svjetske premijere kao dio svoje SUV ofenzive: uz dugo očekivane nove PEUGEOT 3008 i PEUGEOT 5008, do sada neviđeni PEUGEOT 3008 DKR bit će predstavljen i koji će biti nositelj ambicija PEUGEOT Sport na Dakaru 2017.

IZLOŽBENI PROSTOR MARKE PEUGEOT U PARIZU: SUV OFENZIVA I INTENZIVNIJA ISKUSTVA

Izložbeni prostor PEUGEOT bit će ove godine postavljen s novom arhitekturom i dizajnom u crno-bakrenoj boji na više od 3 600 m². Posjetitelji posebno mogu otkriti:

 • Tri vozila predstavljena kao svjetske premijere: novi PEUGEOT 3008 i novi 5008 te PEUGEOT 3008 DKR.
 • Kutak Peugeot Sport, na kojem se nalaze serijska vozila 308 GTi by Peugeot Sport i 208 GTi by Peugeot Sport kao i vozila za natjecanje: PEUGEOT 3008 DKR i PEUGEOT 208 WRX.
 • Izbor SUV PEUGEOT s novim PEUGEOTIMA 2008, 3008 i 5008.
 • Na području Tehnologije će biti predstavljeni izbor učinkovitih motora PureTech i BlueHDi, mjenjač EAT6, konceptno vozilo PEUGEOT 308 R HYbrid i njegov pogonski sklop od 500 konjskih snaga.
 • Konceptno vozilo PEUGEOT FRACTAL, gradski električni kupe, koji nudi viziju budućeg PEUGEOT i-Cocpkit® sa specijalizacijom zvuka.
 • Univerzalan izbor vozila GT Line s elegantnom i sportskom završnom obradom koja je dostupna od PEUGEOT 108 pa sve do PEUGEOTA 508.
 • Izbor vozila Roland Garros s modelima PEUGEOT 108 TOP ! i 208 Roland Garros.
 • Izbor vozila Business s novim vozilom PEUGEOT Traveller i PEUGEOTOM 508 Business.
 • Cjelovita ponuda za mobilnost Electric Box s vozilom PEUGEOT iOn i s biciklom sa pomoćnim elektromotorom, a ponudama se ove godine ovog ljeta pridružio i PEUGEOT PARTNER Electric.
 • Ponuda za mobilnost na dva i tri točka sa skuterima PEUGEOT Django i Metropolis, s biciklima i električnim trotinetom PEUGEOT e-kick.

Na izložbenom prostoru će posjetitelji moći uroniti u svijet novog PEUGEOTA 3008, u kojem se može otkriti:

 • nova generacija vozačevog mjesta s novim PEUGEOT i-Cockpit®;
 • animacija s naočalama za virtualnu realnost koja gledatelju pružaju izuzetan pogled na novo vozačevo mjesto PEUGEOT i-Cockpit® i omogućuju mu pregled sistema za pomoć u vožnji kao što je prilagodljiv tempomat s funkcijom stop (na automatskom mjenjaču EAT6) i pomoć pri spuštanju po nizbrdici (Hill Assist Descent Control);
 • dvije zone sa ambijentima Boost i Relax, sa sjedalima koja masiraju i okreću se, stup s parfemima te raspršivanje Aérodrive i Harmonie Wood parfema;
 • zonu zvuka FOCAL®, jer je PEUGEOT 3008 prvo vozilo na svijetu koje je opremljeno zvučnim sistemom Hi-Fi marke FOCAL®.

Posjetitelji će moći uživati i u lounge kutku gdje se mogu upoznati s cjelokupnom paletom usluga MYPEUGEOT.

NOVI PEUGEOTI 2008, 3008 I 5008: OFANZIVNI PRODOR SUV VOZILA

Ovu godinu je obilježilo naše svjetsko osvajanje segmenta SUV vozila, o čemu svjedoči pet novo lansiranih SUV vozila. Nakon novog PEUGEOTA 2008 za evropsko tržište i nakon velikih promjena PEUGEOTA 3008 za kinesko tržište u prvih šest mjeseci ove godine, marka je prije manje od jednog mjeseca u Kini lansirala PEUGOET 4008, a u Parizu će biti premijerno predstavljena dva nova SUV vozila PEUGEOT 3008 i 5008.

Novi PEUGEOT 2008, kompaktno SUV vozilo

Novi PEUGEOT 2008, kojeg klijenti cijene već od njegovog lansiranja zbog njegove elegancije i voznih performansi, 2016. dobio je novi dizajn SUV vozila i postao još utjecajniji i zavodljiviji.

Novi nivo opreme GT Line koji je od sada dostupan za sva vozila iz prodajnog programa pruža sportski i elegantan ambijent. Vozačevo mjesto PEUGEOT i-Cockpit® nudi putnicima jedinstven osjećaj te intuitivnu, agilniju i sigurniju vožnju.

Zahvaljujući sistemu prilagođenog prianjanja Grip Control, Novi PEUGEOT 2008 je svestran i prilagodljiv svakom terenu.

Funkcija Mirror Screen, koja se temelji na tehnologijama MirrorLink® i Apple CarPlayTM, ugrađena je u PEUGEOT 2008 uz opremu koja je u ovom automobilskom segmentu prava rijetkost: kameru za pomoć pri vožnji unazad, Active City Brake i Park Assist.

Za izbor vozila su na raspolaganju motori Euro6 PureTech in BlueHDi, među kojima su čak četiri verzije motora proglašene za „Best in Class“ u svom segmentu.

Novi PEUGEOT 2008, koji se proizvodi u Mulhousu s patentiranom oznakom “Origine France Garantie” (proizvedeno u Francuskoj s garancijom), zauzeo je drugo mjesto u svom segmentu u Evropi i prvo mjesto u segmentu benzinskih motora. 

Novi PEUGEOT 3008 … kada je PEUGEOT preokrenuo segment C SUV

Dugo iščekivani automobil osvaja tržište SUV vozila automobilskog segmenta C, kategorije vozila koja je u punom razvoju u svim dijelovima svijeta. Novi Peugeot 3008 usmjeren je na zahtjevne kupce koji su u potrazi za isticanjem i novim iskustvima s vrlo snažnim adutima. Bilo da se radi o spektakularnom Peugeot i-Cockpit® najnovije generacije, iznimno zanosnom dizajnu, optimiranoj učinkovitoj konstrukciji, tehnološki naprednoj opremi, novi SUV PEUGEOT 3008 želi se ponajprije nametnuti kao veliki igrač. Novo SUV vozilo PEUGEOT 3008 sa širokom paletom štedljivih i efikasnih motora te raznovrsnim prodajnim programom, uključujući dinamičke izvedbe GT i GT Line, bit će predvodnik novog izbora SUV vozila marke PEUGEOT na globalnoj razini.

Lansiranje novog SUV vozila PEUGEOT 3008, koji se proizvodi u Sochauxju i nosi patentiranu oznaku “Origine France Garantie”, predviđeno je u sljedećih nekoliko tjedana nakon salona automobila u Parizu.

Novi PEUGEOT 5008, SUV vozila ulaze u novu dimenziju

Ime se nije promijenilo, ali sve drugo jest. Novi PEUGEOT 5008 ulazi na novo područje među velika vozila SUV sa sedam sjedala segmenta C te kao novi kandidat na rastućem potrošačkom tržištu ima mnoge prednosti.

Novo SUV vozilo PEUGEOT 5008 nije dobilo samo novo vozačevo mjesto PEUGEOT i-Cockpit® i modularnu konstrukcijsku osnovu EMP2, već je opremljeno i brojnim visokotehnološkim uređajima. Iza elegantnog i dinamičnog dizajna leži izvrsno praktično vozilo sa sjedam individualnih sjedala koje se prema svojoj modularnosti može nositi s najboljim monovolumenima. Sjedala u drugom redu nisu samo pojedinačna, već su iste veličine, podesiva i preklopiva, dok su sjedala u trećem redu preklopiva, a prije svega potpuno jednostavno uklonjiva za optimalno povećanje zapremine prtljažnika do rekordnih 780 dm3 prema standardu VDA 210.

Novo SUV vozilo PEUGEOT 5008, koje se proizvodi u Rennesu, bit će prvi put predstavljeno u Parizu prije međunarodnog lansiranja koje je predviđeno za proljeće 2017.

PR Saopstenje

Kategorije: Auto sajam, Vijesti