Svjetska premijera Opel Insignije: prvo predstavljanje na Ženevskom sajmu automobila

Svjetska premijera Opel Insignije: prvo predstavljanje na Ženevskom sajmu automobila

Za Opel će 87. međunarodni sajam automobila u Ženevi (od 7. do 19. marta 2017.) biti usredotočen na predstavljanje posve nove Opel Insignije.

Proizvođač automobila iz Rüsselsheima prvi će put predstaviti varijante Grand Sport i Sports Tourer svojeg modela s vrha ponude na Opelovu štandu u Palexpovu paviljonu 2 (štand br. 2231). Dinamični duo bit će predstavljen tijekom Opelove konferencije za medije koja će se održati 7. ožujka u 11.00 sati prema srednjoeuropskom vremenu. U Ženevi će biti premijerno predstavljena i dvije nove usluge u sklopu servisa OnStar i novi program Opel Exclusive koji dolaze s novom Insignijom.

Posve nova Opel Insignia izgleda iznimno dobro. Slijedi sportski primjer koji postavljaju veliki kupei, beskompromisno je prostrana zahvaljujući novoj arhitekturi i nudi vrhunsku sigurnost baš kao što se to očekuje od jednog modela s vrha ponude. Druga generacija Insignije zadivljuje svojim prekrasnim linijama, ugodnom atmosferom i visokotehnološkim rješenjima koja se kreću od trendovskih prednjih svjetala Opel IntelliLux LED® Matrix i ultramodernih pomoćnih sistema namijenjenih vozaču kao što je aktivna pomoć u držanju prometne trake do privlačnog projekcijskog zaslona.

Aktivni poklopac motora koji jamči poboljšanu zaštitu pješaka zaokružuje ovo značajno povećanje sigurnosti. Insignia dolazi i s prvoklasnim mogućnostima povezivanja uz integraciju s pametnim telefonima tipičnima za Opel koje sada nude novu značajku u sklopu servisa Opel OnStar – osobnog pomoćnika koji omogućuje putnicima u Insigniji rezervaciju hotelskih soba te traženje odgovarajućih parkirnih mjesta uz pomoć OnStar savjetnika. Ukupno gledano, Insignia impresionira svojom vrhunskom agilnošću, većom prostranošću i izvanrednom vrijednosti za novac, čineći je ozbiljnim konkurentom čak i premium robnih marki.

Novi model s vrha ponude jest i prvi Opel dostupan s osmerostupanjskim automatskim mjenjačem, kamerom koja pokriva 360° i pametnim pogonom na sve točkove s vektorskom raspodjelom okretnog momenta. U kombinaciji s visokoučinkovitim novim motorima s turbopunjenjem, nova Insignia Grand Sport i Sports Tourer nudi vozaču izravnije i agilnije iskustvo vožnje nego ikad prije.

Isticanje u gomili pomoću programa Opel Exclusive

Osim premijere dviju novih varijanti Insignije i novih usluga u sklopu servisa OnStar, u Ženevi će se moći prisustvovati i predstavljanju novog programa Opel Exclusive. On će omogućiti da se korisnici istaknu u gomili posvemašnjom prilagodbom svoje Insignije osobnom ukusu. Korisnici programa Opel Exclusive moći će birati iz neograničene ponude boja na temelju ličnih preferenci.  Bez obzira na to žele li da boja automobila odgovara boji njihove omiljene kravate ili odražava boju očiju voljene osobe, tim programa Opel Exclusive pobrinut će se da se to ostvari.

Kad se jednom definitivno odluče za boju, korisnici programa Opel Exclusive mogu prijeći na novu razinu prilagodbe odabirom krajnjeg dojma koji će ostavljati boja karoserije jer im Opel nudi tri različite završne obrade. Troslojna završna boja zapravo je inovativni omjer miješanja koji svoj intenzivan i uglađen izgled može zahvaliti trima slojevima boje. Metalik završna obrada reflektira više vanjskog svjetla, što boji daje blistav sjaj. A biserna završna boja zadivljuje zahvaljujući tankom sloju kristala koji daje posebno prirodan biserni sjaj.

Opel Exclusive ponudit će i dodatne mogućnosti prilagodbe koje će se kasnije nadopunjavati, uključujući razne slovne ukrase, ponudu točkova i dekorativnih dizajnerskih elemenata koji su rezervirani za korisnike programa Exclusive.

U sklopu programa Exclusive Opel će istraživati i nova digitalna rješenja kao što su slike za prodajne salone u ultravisokoj 4K rezoluciji i augmentirana stvarnost koja će kupcima omogućiti da isprobaju svoje novo vozilo u nevjerojatnoj razlučivosti dok uživaju u sveobuhvatnom iskustvu.

„7 u 17-oj“

Oba nova modela koji će biti premijerno predstavljeni u Ženevi – posve nova Insignia Grand Sport i Insignia Sports Tourer – ključni su igrači u Opelovoj ofanzivi proizvoda nazvanoj „7 u 17-oj“ u sklopu koje će se tijekom ove godine predstaviti sedam novih modela. Pridružit će im se revolucionarna Ampera-e koja svojim certificiranim dosegom od 520 km prema NEDC-u (mjereno u skladu s Novim europskim voznim ciklusom) nadmašuje sve električne konkurente, avanturistička Insignia Country Tourer s pogonom na sve točkove te još udobniji i svestraniji Opel Vivaro.

Zatim će Opel na tržištu predstaviti Crossland X i Grandland X. Crossland X će se pridružiti Mokki X u propulzivnom B-segmentu ponude CUV-ova/SUV-ova, dok će se Grandland X svidjeti kupcima koji traže crossover model iz C-segmenta.

Kategorije: Auto sajam, Vijesti