Produženje garantnog roka za Originalne dijelove u VW koncernu

Produženje garantnog roka za Originalne dijelove u VW koncernu

Nakon što je VW AG koncern, zbog pandemije virusa Covid 19, napravio ustupak i produžio garantni rok za vozila kojima je garancija na novo vozilo isticala u periodu pandemije, napravljen je još jedan ustupak prema krajnjim kupcima.

„Sve garancije za ugrađene Originalne dijelove u ovlaštenim servisima VW koncerna (brendovi Volkswagen putnički i privredni program, Audi, Škoda i Seat) koje su isticale u periodu mart-maj 2020., se produžuju za tri mjeseca. (grafički prikaz pokazuje primjer isteka garantnog roka za Originalne dijelove.)“, ističe Omer Kozadra, rukovodilac Postprodaje Porsche Bosna i Hercegovina.

„Moramo istaknuti da se ovo produženje garancije odnosi samo na one Originalne dijelove koji su ugrađivani u našim ovlaštenim servisima. I ove su mjere, kao i one za produženje garantnog roka novih vozila s obzirom na okolnosti pandemije Covid19, jednokratne i dobrovoljne koncesije proizvođača, bez priznavanja bilo kakve odgovornost ili obveze za budućnost. Našim kupcima je, za slučaj pitanja na ovu temu, dostupna naša služba brige o kupcu (e-mail: [email protected]) koja će u najkraćem roku odgovoriti na sva pitanja i nedoumice naših kupaca.“, dodaje Kozadra.

Kategorije: Vijesti