Audi u pobjedničkom stilu završio nastup u WEC šampionatu

Audi u pobjedničkom stilu završio nastup u WEC šampionatu

Audi je ostvario dvostruku pobjedu u finalnoj FIA WEC utrci u Bahreinu, dok je posada Porsche #2 osvojila titulu u konkurenciji vozača. Marc Lieb, Romain Dumas i Neel Jani novi WEC šampioni u Bahreinu su bili šesti.

Vrlo emotivan dan za Audi Sport Team Joest. Dvojac R18 e-tron quattro trkača je „opuaho“ konkurenciju. Lucas Di Grassi, Loïc Duval i Oliver Jarvis u bolidu #8 odnijeli su pobjedu u Inglostad.

Osvajače pol pozicije u drugom satu pretekao sestrinski bolid #7, ali je spora izmjena na trećem servisu, Benoit Tréluyera, vratila vodeću poziciju bolidu #8. Na kraju, di Grassi je 16 sekundi ispred Marcel Fässlera.

Treće mjesto na podijumu pripalo je Porscheovom triu – Mark Webber, Timo Bernhard i Brendon Hartley, koji su kasnili 1 minut i 17 sekundi iza pobjedničkog Audija.

Toyota je završila sezonu na za njih razočaravajući način, jer su oba automobila zaostala za više od krugovaa. #5 Sebastien Buemia, Entonia Davidsona i Kazukima Nakajime bio je ispred bolida #6 Kamui Kobayashia, Mike Conwaya i Stéphane Sarrazina, kojima je bila potrebna pobjeda da odnesu kući titulu. Ipak, ona je otišla u ruke Porschea #2,  Dumas, Jani i Lieb.

Audi se tako na najbolji način oprostio od WEC šampionata.

 

Kategorije: Auto sport