Marc Gene u Audiu

Marc Gene potpisao za Audi Motorsport

Audi je u svoje redove doveo još jedno pojačanje kada je riječ o vozačkom kadru. Marc Gene doskorašnji član Peugeot Sport tima prešao je u Audi. On će zamjeniti povrijeđenog Timo Bernharda na predstojećoj utrci FIA WEC takmičenja, koja će se vozi 5. maja na legendarnoj stazi Spa u Belgiji.

Pored navedene utrke koju će voziti Marc Gene, on će imati i ulogu rezervnog vozača na utrici 24 sata Le Mana, što mu je i primarni cilj. Direktor Audi Motorsport odjela Dr. Wolfgang Ulrih odabrao je 38-godišnjeg španskog vozača, koji ima i veliko vozačko iskustvo u Formuli 1. Krajem 90-tih godina vozio je za Minardi, a nakon toga kraće vrijeme vozio je za BMW Williams, nakon toga odlazi za test vozača u Ferrari što mu je bio i posljednji F1 aganžman.

Nakon što se povrijedio Timo Bernhard tokom testova na stazi Sebring, Audi je bio primoran naći adekvatnu zamjenu, a Marc Gene bi mogao biti dobar izbor. On će se pridružiti trećoj postavi Audi vozača – Romain Dumas i Loic Duval.

Audi ove godine na najprestižnijoj utrci nastupit će sa dizel i hibridnim prototipovima, koji će po prvi put biti predstavljeni u javnosti upravo na predstojećoj trci u Belgiji.

Kategorije: Auto sport