Austrija je spremna za nova uzbuđenja SEAT Leon Eurocup-a

seat-leon-cup-red-bull-ring-2015

Austrija je spremna za nova uzbuđenja SEAT Leon Eurocup-a

Nakon ljetnje pauze na austrijskoj Red Bull Ring stazi održat će se peti krug 2016 SEAT Leon EuroCup ovog vikenda. Poslije slavlja na Estoril (Portugal), Silverstoneu (Ujedinjeno Kraljevstvo), Paul Ricard (Francuska) i Mugello (Italija), single-bi serija nastavlja svoju evropsku turneju, a tek drugi put u historiji takmičenja SEAT Leon EuroCup će postaviti tempo oko prepoznatljive staze, naravno da je to i pozornica za Formulu 1, MotoGP i druge moto događaje.

Brza, lijepa i nedavno renovirana Red Bull Ring staza ima uzak i brz raspored 4.326km sa devet krivina; sedam na desno i samo dvije lijevo. Na toj izazovnoj putanji 15 vozača iz 11 nacija krenut će ovag vikenda i morat će odsbrati najbolji set-up za SEAT Cup Racer-a.

Trenutni lider serije, Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing), sakupio je 151 bod, a nakon pobjede na Estorilu, Silverstone i Mugello stići će u Austriju pun samopouzdanja. Iako je posljednjih nekoliko sezona vodio, Loris Hezemans i Pol Rosell teže ka postolju.

Paulsenu za vrat diše Niels Langeveld (Baporo Motorsport) sa 137 bodova zahvaljujući 3 pobjede i novu šansu za prvo mjesto izgubio od strane norvežanina na Mugellu. Sa svoje strane Mikel Azcona, sa 117 bodova, 2 pobjede, 2 postolja i 1 pole pozicijom se nada da će zatvoriti taj jaz sa svojim suparnicima i stvoriti fascinantnu borbu za ‘16 naslov.

Lucile Cypriano, vođa “Ladies Trophy” kategorije iako joj niko nije osporio italijanski krug na Mugello, bit će skoncentrisana na sljedeći zadatak, a želi i dodatno povećati razliku na tebeli. Francuskinja i SEAT Leon EuroCup – kao i većina vozača u seriji – će se takmičiti na Red Bull Ring po drugi put sa namjerom da se bori i pokaže veliki potencijal.

Kategorije: Auto sport