Alonso želi vidjeti podatke Renaultovog motora za 2018. prije potpisivanja za McLaren

Alonso želi vidjeti podatke Renaultovog motora za 2018. prije potpisivanja za McLaren

Fernando Alonso izjavio je da želi detaljnije znati više o kapacitetu Renaultovog motora za 2018. prije nego potpiše produženje saradnje sa McLarenom. Na kraju sezone 2018 Alonsu ističe trogodišnji ugovor koji ima sa McLarenom koji će od naredne sezone koristiti Renaultove motore.

Nakon tri katastrofalne godine u McLarenu su optimistični i raduju se saradnji sa Renaultom, ali to nije dovoljno da Alonsa uvjeri da ostane u Wokingu koji želi vidjeti u kojem smjeru napreduje njihov motor.

“Nakon Singapura pokušat ću saznati malo više o tom projektu, Renaultovim motorima i očekivanjim za iduću sezonu. Sad ne znam ništa, a nakon što vidim podatke donijet ću odluke. Nikad ne znate je li to dobar ili loš potez za tim, ali ako je McLaren mislio da je pravo vrijeme za rastanak sa Hondom i prelaz na Renault, onda je to zato jer imaju dobre informacije o idućoj godini.”

“Nadam se da će to McLaren staviti u poziciju gdje pripada, što je borba za postolja i prvenstva. Lično, osjećam se vrlo ponosno na ono što smo pokušali napraviti posljednje tri godine, na ljude koji ovdje rade. Oni će ostati u ovom sportu sa Toro Rossom i bit će zanimljivo gledati njihovu budućnost.” rekao je Alonso.

Kategorije: Formula 1