Christian Horner: Red Bull brži za 0,4 sekunde po krugu

Christian Horner: Red Bull brži za 0,4 sekunde po krugu

Red Bull s novim nadogradnjama napravio je značajno poboljšanje.

Red Bullov šef, Christian Horner zadovoljan je sa nadogradnjama za VN Španije koje su donijele oko 0,4 sekunde brža vremena po krugu. Većina timova je pripremila nadogradnje bolida za VN Španije, pa tako i Red Bull koji želi da se uključi u borbu sa Mercedesom i Ferrarijem.

Mercedes i Ferrari su odličnoj formi i već su odvojili od “ostalih” timova. Iako je tek početak sezone, Red Bullu će trebati dosta sreće, pouzdanosti i brzine da stigne njemačko-talijanski dvojac.

Max Verstappen nije uspio završiti utrku u Španiji, a njegov timski kolega Daniel Ricciardo utrku je završio treći sa 75 sekundi iza pobjednika Lewisa Hamiltona. Iako je Red Bull i dalje daleko od prva dva tima, Horner je zadovoljan napretkom vjerujući da idu u pravom smjeru.

“Ako pogledamo cijeli vikend u cjelini, susreli smo se sa mnogim problemima, ali neki napredak smo postigli. Odustajanje Valtterija Bottasa koristilo je Ricciardu, a na pola utrke je počeo štedjeti motor koji mora izdržati još nekoliko sljedećih utrka. Performanse vodećih bolida su i dalje boljih od naših, tako da imamo još puno posla. Ipak, napredovali smo ovaj vikend i to nam je dalo pravi smjer za dalje. Nadam se da ćemo zbog toga imati bolje rezultate na sljedećim utrkama.”, izjavio je šef Red Bulla.

Kategorije: Formula 1