Dan Fallows novi šef aerodinamike Red Bulla

Red Bull RB7 Formula 1-car

Dan Fallows novi šef aerodinamike Red Bulla

Ekipa Red Bulla objavila je da je Dan Fallows njihov novi šef aerodinamike, a sa radom započet će odmah! Fallows je nekoliko godina radio u aerodinamičkom odjelu Red Bulla, ali ih je nakratko napustio prošle godine na mjestu vođe tima aerodinamike. Ova priča nebi bila možda toliko zanimljiva da se nije javio spor između Red Bulla i McLarena, a čitavu stvar u ruke su preuzeli advokati. Naime, ekipa McLarena tvrdi da Dan Fallows ima važeći ugovor s njima, te traže od njega da ga ispoštuje do kraja. Da li će dvije ekipe napraviti vansudsku nagodbu ili ne, ostaje da se vidi.

Prema planu Red Bulla, Dan Fallows trebao bi zamijenit Petera Prodromoua koji odlazi u McLaren. Peter Prodromou već je radio za McLaren i to u periodu od 1991. do 2006., nakon čega se pridružio Adrianu Neweyu u Red Bullu, s kojim je također sarađivao u McLarenu.

Peter Prodromou na mjestu šefa aerodinamike imao je ključnu ulogu tehničkog tima Red Bulla, a njegov doprinos u osvajanju četiri uzastopne vozačke i konstruktorske titule je veliki. Zbog te činjenice Red Bull je uputio zahvalnicu Prodromou na značajnom doprinosu.

Peter Prodromou

Peter Prodromou

Kategorije: Formula 1