Fernando Alonso mogao bi napustiti McLaren prije kraja sezone

Formula 1

Fernando Alonso mogao bi napustiti McLaren prije kraja sezone

Fernando Alonso bi mogao napustiti tim McLaren Honda prije kraja sezone kada mu ističe ugovor!

Mark Webber bivši F1 vozač vjeruje da Fernando Alonso možda neće završiti ovu sezonu s McLaren Hondom. Alonso je jako daleko od onoga gdje želi biti, a to je u prilici da se bori za postolja i pobjede.

“Možda Fernando ne ostane cijelu godinu. Možda Stoffel dobije drugog timskog kolegu u nekom trenutku. Fernando je frustriran. On čak ne želi ni završiti sedmi ili šesti. Možda su bodovi za Stoffela lijepa stvar, ali Fernando nije zainteresiran za bodove. On se želi boriti za pobjednička postolja pa je zato trenutno mentalno vrlo daleko od onoga gdje želi biti.”, rekao je Webber za belgijski Sporza.

Alonso se 2015. vratio u McLaren nakon pet godina u Ferrariju gdje je tri puta završio kao viceprvak svijeta, a iste godine u Formulu 1 vratila se i Honda koja je njemu i McLarenu priuštila neke prilično neugodne trenutke.

Honda je 2016. napredovala i Alonsu omogućila da se ponovno bori za Q3 i bodove, a 2017. se očekivao korak naprijed i borba za pobjednička postolja. Međutim, katastrofalna zimska testiranja McLaren su zakucali za donji dio poretka, a Alonso je nakon prve utrke u Australiji rekao da su po čistoj brzini na posljednjem mjestu.

Iako iz McLarena i Honde smiriju strasti i izajvljuju da je sve OK, mnogo je špekulacija koje govore da će se McLaren naredne sezone vratiti na Mercedesove motore, a da će Honda motor dopremati nekom drugom timu. Honda je već potvrdila da pregovara sa jednim timom, a to je vjerovatno Sauber, koji je možda jedini lošiji tim od McLarena u ovom trenutnku.

Kategorije: Formula 1