Hamlton mijenja motor u Monzi – Čeka ga kazna od 10 mjesta unazad na startu

Lewis Hamilton 2018

Hamlton mijenja motor u Monzi – Čeka ga kazna od 10 mjesta unazad na startu

Lewis Hamilton iskoristio je sve dostupne motore te je bilo pitanje vremena kada će morati uzeti potpuno novi motor zbog kojeg će biti kažnjen. Mercedes je odlučio da će Hamilton dobiti novi na VN Italije.

Aktuelni svjetski prvak trenutno je vodeći vozač u poretku, ali problem mu predstavlja iskorištenost pogonskih jedinica što znači da bi svaka nova pogonska jedinica značila kaznu od 10 mjesta nazad od ostvarenog rezultata u kvalifikacijama. Puno se raspravljalo gdje će Britanac odraditi neizbježnu kaznu, ali očito je bilo da će se to dogoditi na Spa ili u Monzi, stazama gdje će Hamilton lako prestizati.

“Zašto Monza? Zato što želimo minimizirati uticaj kazne, a i lakše je prestizati tamo,” rekao je šef njemačke momčadi, Toto Wolff.

Ovoga vikenda na rasporedu je VN Belgije, utrka gdje se očekuje još jedna dominacija Mercedesa. Hamilton će zasigurno tražiti pobjedu i povećanje svog vodstva kako bi spriječio da u Monzi Nico Rosberg vrati vodstvo u ukupnom poretku. Da li će mu to poći za rukom, ostaje da se vidi na predstojećoj utrci.

Kategorije: Formula 1