Alonso sretan jer može voziti kao prije 10 godina

Alonso sretan jer može voziti kao prije 10 godina

Fernando Alonso pohvalio je McLarenovu šasiju sa kojom može pokazati svoj vozački potencijal, no za nešto više onemogućava ga slaba i nepouzdana Hondina pogonska jedinica.

Alonso se nije htio upuštati u procjene gdje bi McLaren bio sa drugim motorom jer ne želi biti na naslovnicama. Nakon velikog broja kritika upućenih Hondi, Alonso je “vrlo sretan” sa 1,2 sekunde zaostatka za Mercedesom na VN Kanade. Ipak, na samom kraju utrke za VN Kanade Hondin motor u Alonsovom bolidu ponovo je otkazao.

“Znamo svoje slabosti, znamo deficit snage. Čini mi se da je šasija od Australije vrlo dobra, na nekim stazama malo bolja, na nekim malo lošija, ali ovogodišnji bolid, kao što sam rekao još zimi, je vrlo dobar za moj vozački stil.”

“Mogu voziti ovaj bolid kao što sam mogao prije 10 godina. Mogu pritiskati do granica u svakim kvalifikacijama i utrci ove godine. Sa te strane sam vrlo sretan i uživam u krugovima.”, rekao je Alonso.

Sa druge strane njegov timski kolega Stoffel Vandoorne konstantno ima veliki zaostatak kako u kvalifikacijama, tako i u utrci.

Kategorije: Formula 1