Honda još uvijek ne nalazi rješenje za probleme na motoru!

Ron Dennis i Yasuhisa Arai

Honda još uvijek ne nalazi rješenje za probleme na motoru!

Nakon druge ovosezonske utrke Honda nije pronašla rješenje za probleme s kojim se sučava na svom novom F1 V6 turbo motoru.

Problem brzine rješavanja problema na motoru je i što samo McLaren koristi ovaj motor pa su izvori informacija vrlo ograničeni. Ipak, u Hondi smatraju da još jedan ili dva tima koja bi koristila Hondine motore nebi dovelo do ubrzanja rješavanja problema, a to tvrdi Yasuhisa Arai, šef Honda motorsport odjela.

To je bio njegov odgovor na pitanje da li se Honda nalazi u problemu zbog činjenice da ove godine radi ekskluzivno samo za McLaren. Ferrari ima dva klijenta, Sauber i Manor, a Renault snabdijeva oba tima u Red Bullovom vlasništvu. Mercedes svoj motor isporučuje za ekipe Williams, Lotus i Force India, čime se značajno uvećava količina povratnih informacija koja se isporučuje Mercedesovim inženjerima.

Međutim, Arai insistira na tome da dodavanje drugih timova ne bi imalo nikakav pozitivni uticaj na ubrzani proces rješavanja problema, te naglašava da Honda i McLaren imaju dovoljno podataka za razvoj u pravom smijeru.

Na kraju Arai je rekao da je Honda otvorena po pitanju proširenja klijenata koji će koristiti njen F1 V6 turbo motor, ali da trenutno nemaju nijednu ponudu zainteresovanih F1 timova.

Kategorije: Formula 1