Honda se izgubila u F1, a u McLarenu gube strpljenje!

Honda se izgubila u F1, a u McLarenu gube strpljenje!

Šef McLaren F1 tima, Zak Brawn izjavio je kako se Honda izgubila u današnjoj Formuli 1.

Od povratka Honde u Formulu 1 osim velikih najava i velikih problema ništa nismo vidjeli. Već od prve sezone u McLarenu su naišli na nepremostive prepreke po pitanju filozofije i pristupa japanskog partnera, a uz to su došli i ogromni problemi sa pogonskom jedinicom.

Promjena japanskog rukovodstva trebala je donijeti značajno poboljšanje u sezoni 2017. ali desilo se potpuno suprotno. Naime, Honda je u najvećim problemima od kako se vratila u Formulu 1, a u McLarenu su jednostavno nemoćni bilo šta da naprave.

Svaki pomisao na promjenu partnera završava se na činjenici da McLaren već četiri godine nema ozbiljnog sponzora, pa jednostavno moraju šutiti jer Honda donosi značajna finansijska sredstva. Trenutno poslije šest utrka McLaren je jedini tim koji nije osvojio bodove u sezoni 2017. Za VN Kanade bile su najavljene velike promijene na motoru, ali od toga neće biti ništa izjavio je Zak Brown.

“Honda radi veoma naporno ali izgleda da su izgubili svoj put. Nama je nedavno rečeno da ćemo za VN Kanade imati određena unaprjeđenja, ali to neće biti slučaj. Mi smo svi u timu jako čekali ovu nadogradnju motora pa smo zbog toga i razočarani. Nije to da se oni ne trude, ali na ovaj način svi se mučimo.”

“Naš izvršni odbor dao nam je jasna upustva, da nećemo više imati ovakvu sezonu kao do sada. Sada ne želim da se upuštam šta to znači, ali naš cilj je da osvojimo šampionat sa Hondom. To što ne dobijamo unaprjeđenja ili što ta unaprjeđenja ne rade kako treba iz nas proizvodi to da jednostavno gubimo strpljenje.” kazao je Brown.

Kategorije: Formula 1