Jenson Button želi novi ugovor nakon 2014.

Formula 1

Jenson Button želi novi ugovor nakon 2014.

Jenson Button prvobitno je namjeravao da okonča F1 vozačku karijeru nakon ugovora koji ističe krajem 2014. godine. Ipak, Button se predomislio pa očekuje da mu McLaren ponudi novi ugovor. Kako bi dobio novi ugovor Button će morti dokazati da tim McLarena može računati na njega i u budućnosti, te da su njegove vozačke sposobnosti još uvijek na visokom nivou.

“Imao sam odličnu karijeru. Ali tome nije kraj. Ljudi me pitaju što ću raditi na kraju godine jer mi je 34 godine i bliži se kraj ugovora, a ja im odgovorim da će biti isto kao svake druge godine. Nema veze imate li ugovor ili ne, ako tim misli da ne radite dovoljno dobro onda će vas se riješiti, u suprotnom će vas htjeti idućih 10 godina. Sretan sam u McLarenu i nisam zabrinut”, rekao je Button.

Na početku sezone 2014. koja je otvorena utrkom za VN Australije, novi Buttonov timski kolega Kevin Magnussen napravio je odličan rezultat, četvrto mjesto u kvalifikacijama i drugo mjesto u utrci nakon diskvalifikacije Daniela Ricciarda.

Novi McLarenov trkaći direktor Eric Boullier bio je oduševljen performansama Magnussena, ali nije zabrinut oko mogućih tenzija između njega i Buttona.

Kategorije: Formula 1