Jules Bianchi ima male šanse za oporavak – Schumacherov oporavak napreduje

Formula 1

Jules Bianchi ima male šanse za oporavak – Schumacherov oporavak napreduje

Šanse za oporavak Julesa Bianchija jako male, a to je izjavio nekadašnji F1 vozač Luciano Burti. Od kobne nesreće u kojoj je nastradao mladi francuz prošlo je skoro 20 dana, a o njegovom zdravstvenom stanju vrlo malo se zna. Od dana nesreće pa do danas izvještaj je isiti: “Njegovo stanje je kritično, ali stabilno”. Luciano Burti, bivši vozač Jaguara i Prosta izrazio je svoje mišljenje kada je u pitanju zdravstveno stanje Bianchija.

“Pričao sam s ljudima koji su bolje upoznati sa Bianchijovom situacijom. Šansa za oporavak je jako mala, a i ako preživi, njegove šanse za normalan život poslije još su manje. To je jako tužno, Bianchi je mlad, talentovan vozač. Uvijek ga se moglo vidjeti u društvu Felipea Masse, ali nažalost, njegove šanse nisu velike. Čudo je da je preživio nesreću i toga su svi svjesni.”, izjavio je Burti.

S drge strane, stanje teško povrijeđenog Michaela Sumachera, polako, ali konstantno napreduje. Posljednje informacije donio je doktor Jean-Francois Payen koji tvrdi da Michael Schumacher pokazuje solidne znakove oporavka i da je izrazito optimističan oko ishoda rehabilitacije. Doktor Payen od samog početka je brinuo o Schumacheru, uvijek je davao suzdržane izjave za medije. Tako je za njemački RTL rekao kako je posjetio Schumachera u njegovom domu gdje se oporavlja.

”Stalno ga viđam i prenosim njegovoj obitelji sve pomake i promjene koje uočim. Vidio sam njegov opšti napredak, ali trebamo mu dati još vremena. Kao i kod drugih pacijenata, razdoblje oporavka traje od jedne do tri godine. Moramo biti strpljivi. U svakom slučaju, nalazi se u najboljem okruženju i napravljeno je sve što je u našoj moći.”, rekao je doktor Jean-Francois Payen.

Kategorije: Formula 1