Konačno spremna Hondina treća specifikacija motora

Konačno spremna Hondina treća specifikacija motora

Honda je konačno spremila treću specifikaciju pogonske jedinice koja će McLarenu biti dostupna na predstojećoj utrci u Austriji.

Nakon očajnog početka sezone u kojem je Honda velikih problema, tek u osmoj utrci sezone uspjeli su osvojiti prve bodove. U McLarenu i Hondi očekuju značajan napredak performansi koji bi trebao doći nakon što počnu koristiti “Spec Three” pogonsku jedinicu.

Treća specifikacija pogonske jedinice trebala bi donijeti i značajan napredak u pouzdanosti što je do sada bio veliki problem. Fernando Alonso konačno ima malo razloga za radost nakon teškog perioda.

“Zaista sam uživao u svojoj utrci u Bakuu, iako 2 boda ne izgleda kao neki veliki uspjeh, za nas zaista jeste. Pokazuje da naš kompletan tim dobro radi, kako napredujemo iz utrke u utrku i optimističan sam oko sljedeće utrke na Spielbergu u Austriji, na stazi koja bi trebala još više odgovarati našem bolidu. To je staza koja ne ovisi previše o snazi pogonske jedinice i očekujemo kako će se naš bolid bolje snaći u zavojima Spielberga.“

Hondin šef Yusuke Hasegawa je ipak malo oprezniji u izjavama. Ako se sjetimo početka sezone kada je bio vrlo rezervisan u izjavama, a sa druge strane u McLarenu vrlo optimistični, jasno je da za to ima pravi razlog.

“Sigurno možemo potvrditi napredak naše pogonske jedinice, nakon prošle utrke smo napravili detaljan pregled podataka koje smo skupili i to iskoristili za dovršavanje naše “Spec Three” nadogradnje koja će biti postavljena na oba bolida na sljedećoj utrci u Austriji. Na bolidima će se raditi do zadnje dozvoljene minute pred ovaj GP vikend i očekujemo da vidimo napredak i u brzini i u pouzdanosti bolida na Spielbergu.”

Ovu novu nadogradnju je Fernando Alonso već isprobao u Bakuu u petak na slobodnom treningu i iz Honde su izjavili kako su sa njom bili brži 0,3 sekunde po krugu na stazi u Azerbajdžanu, ali kako tad još ipak nije bila spremna za utrku, te kako su odlučili kako će odgoditi postavljanje na bolide za sljedeću utrku.

Kategorije: Formula 1